Monday, February 25, 2013

♥ BR1M 2.0 Bujang

As what i know today adalah hari untuk bagi duit BR1M untuk golongan bujang. Tapi banyak benda yang aku tak paham dengan segelintir manusia ni. One of them is mereka ini sangatlah tidak bersyukur. Mana tak nya orang bagi duit pun kena kutuk kaw kaw. Even pembangkang pun tak payah la kutuk kan. Just ambek duit tu. If rasa macam benci and cakap itu adalah satu rasuah, then tak payah lah ambek. Supposed tak kira kita ni pembangkang or kerajaan we supposedly ambek duit tu dengan rasa penuh bersyukur. Bukan senang orang nak kasi kita duit for free. Betol tak? Even ada yang cakap ada udang sebalik batu la pe la kan. Just abaikan and bersyukur. If betol dorang bagi duit ni tak ikhlas, itu antara mereka dan Allah. Kita sebagai manusia biasa tak perlu menilai dosa pahala orang lain. Better kita menilai diri kita sendiri and berusaha untuk menjadi lebih baik. Amin~




-Posted using BlogPress from my iPhone

No comments: