Thursday, February 14, 2013

♥ Bonus

Alhamdulillah syukur sebab rezeki bulan February ni murah
Mungkinkah disebabkan tarikh lahir ku jatuh di bulan ini?
Oh mungkin mungkin
Okay back to the Alhamdulillah
Yay!
Here I want to announce, for the fist time in my life I got BONUS from my company!!!
***drum roll***
Mesti ada orang cakap baru first time dah kecoh
Eh bukan semua yang first time kita akan kecoh ke? Hehehe~
Okay okay ni first time sebab aku baru kerja 2 years plus kot
Logik la kan
Lagipun company before ni memang takde bonus pun
Amin amin amin~
Dapat bonus 1.8 bulan
Basically kitaorang punya bonus based on berapa lama kerja and performance or kitaorang panggil KRA
KRA tu means KEY RESULTS AREA
Its like appraisal performance for the whole year la
Then out of 10 markah kita berapa yang superior/manager kita bagi
So adalah calculation dia malasla nak tulis kat sini
Kang kena buat formula add math pulak
Add math ak dah la ke lautan asmara kan
Whatever it is, ALAHAMDULILLAH~




No comments: