Tuesday, February 26, 2013

♥ Die Young




I hear your heart beat to the beat of the drums
Oh, what a shame that you came here with someone
So while you're here in my arms
Let's make the most of the night like we're gonna die young

We're gonna die young
We're gonna die young

Let's make the most of the night like we're gonna die young

Let's make the most of the night like we're gonna die young

Young hearts, out our minds
Running 'til we outta time
Wild child's lookin' good
Living hard just like we should
Don't care who's watching when we tearing it up (You Know)
That magic that we got nobody can touch (For sure)

Looking for some trouble tonight (yeah)
Take my hand, I'll show you the wild, side
Like it's the last night of our lives (uh huh)
We'll keep dancing 'til we die

I hear your heart beat to the beat of the drums
Oh, what a shame that you came here with someone
So while you're here in my arms,
Let's make the most of the night like we're gonna die young

We're gonna die young
We're gonna die young

Let's make the most of the night like we're gonna die young

Let's make the most of the night like we're gonna die young

Young hunks, taking shots
Stripping down to dirty socks
Music up, gettin' hot
Kiss me, give me all you've got
It's pretty obvious that you've got a crush (you know)
That magic in your pants, it's making me blush (for sure)

Looking for some trouble tonight (yeah)
Take my hand, I'll show you the wild, side
Like it's the last night of our lives (uh huh)
We'll keep dancing 'til we die

I hear your heart beat to the beat of the drums
Oh, what a shame that you came here with someone
So while you're here in my arms,
Let's make the most of the night like we're gonna die young

I hear your heart beat to the beat of the drums
Oh, what a shame that you came here with someone
So while you're here in my arms
Let's make the most of the night like we're gonna die young

We're gonna die young
We're gonna die young

Let's make the most of the night like we're gonna die young

Monday, February 25, 2013

♥ BR1M 2.0 Bujang

As what i know today adalah hari untuk bagi duit BR1M untuk golongan bujang. Tapi banyak benda yang aku tak paham dengan segelintir manusia ni. One of them is mereka ini sangatlah tidak bersyukur. Mana tak nya orang bagi duit pun kena kutuk kaw kaw. Even pembangkang pun tak payah la kutuk kan. Just ambek duit tu. If rasa macam benci and cakap itu adalah satu rasuah, then tak payah lah ambek. Supposed tak kira kita ni pembangkang or kerajaan we supposedly ambek duit tu dengan rasa penuh bersyukur. Bukan senang orang nak kasi kita duit for free. Betol tak? Even ada yang cakap ada udang sebalik batu la pe la kan. Just abaikan and bersyukur. If betol dorang bagi duit ni tak ikhlas, itu antara mereka dan Allah. Kita sebagai manusia biasa tak perlu menilai dosa pahala orang lain. Better kita menilai diri kita sendiri and berusaha untuk menjadi lebih baik. Amin~




-Posted using BlogPress from my iPhone

Thursday, February 14, 2013

♥ Bonus

Alhamdulillah syukur sebab rezeki bulan February ni murah
Mungkinkah disebabkan tarikh lahir ku jatuh di bulan ini?
Oh mungkin mungkin
Okay back to the Alhamdulillah
Yay!
Here I want to announce, for the fist time in my life I got BONUS from my company!!!
***drum roll***
Mesti ada orang cakap baru first time dah kecoh
Eh bukan semua yang first time kita akan kecoh ke? Hehehe~
Okay okay ni first time sebab aku baru kerja 2 years plus kot
Logik la kan
Lagipun company before ni memang takde bonus pun
Amin amin amin~
Dapat bonus 1.8 bulan
Basically kitaorang punya bonus based on berapa lama kerja and performance or kitaorang panggil KRA
KRA tu means KEY RESULTS AREA
Its like appraisal performance for the whole year la
Then out of 10 markah kita berapa yang superior/manager kita bagi
So adalah calculation dia malasla nak tulis kat sini
Kang kena buat formula add math pulak
Add math ak dah la ke lautan asmara kan
Whatever it is, ALAHAMDULILLAH~




Wednesday, February 13, 2013

♥ Phew

Fuh!
Penatnya tapi seronok
Today gotong-royong sorang sorang kemas rumah untuk mak
Even penat gila peluh-peluh tapi seronok sebab buat something untuk mak tersayang
Now dapur, ruang tamu, car porch, beranda, bilik semua dah bersih and berkilat!
Cewah~
Okay la nak mandikan anak buah jap
Daaa~

Monday, February 11, 2013

♥ Take A Pause And Read

**I Sharing Because I Care**



(Disiarkan di Mingguan Malaysia - 3 Feb 2013)

BAHANA AGAMA DIPOLITIKKAN

APABILA agama dijadikan isu politik, tak dapat tidak ia akan tercemar. Politik kerap kotor. Apabila yang bersih dicampur dengan yang kotor, yang bersih akan jadi kotor, bukan sebaliknya.

Kita sedang menyaksikan pencemaran ini berlaku kepada agama Islam bukan sahaja oleh musuh Islam tetapi oleh orang Islam sendiri. Kehormatan terhadap agama, Nabi bahkan Allah sudah berkurangan.

Sudah ada pemuda Melayu yang sanggup berkata, "Kenapa kita perlu lindungi Nabi, Nabilah yang patut lindungi kita".

Seorang lagi pemuda Melayu dalam surat kepada seorang VVIP Melayu berkata, "Allah bukan ada 'patent rights'. Siapa pun boleh guna Allah.

Semasa lawatan Ratu Elizabeth ke Malaysia untuk Sidang Komanwel pada 1989, baginda tidak dibenar melawat masjid Shah Alam. Alasannya ialah kerana pihak berkuasa masjid tidak dapat menentukan beliau datang bulan atau tidak. Ratu Elizabeth pada masa itu berumur 64 tahun kerana seperti saya, baginda lahir pada 1925.

Sekarang kerana politik, perempuan bukan Islam yang masih boleh hamil dibenar masuk dalam masjid untuk bersyarah, untuk berjumpa Tok Guru. Wanita Islam tahu bila boleh masuk masjid. Apakah pegawai masjid sudah tentukan keadaan pemimpin wanita bukan Islam ini sebelum membenar dia masuk masjid. Atau apakah demi undi, yang tidak bersih pun boleh dianggap bersih.

Tetapi yang menyedihkan sangat ialah kenyataan Nik Aziz bahawa Nabi Muhammad SAW ialah orang biasa. Ia menjadi Nabi hanya setelah meningkat umur 40 tahun. Oleh itu kenapa perlu kita sambut hari Nabi SAW diperanakkan (Maulud Nabi)?

Dan Kelantan pun tidak merayakan Maulud Nabi tahun ini.

Tetapi saya baca dan lihat gambar Nik Aziz merayakan hari beranaknya di rumah Karpal Singh dengan bersalam dengannya, untuk merayakan hari Thaipusam.

Jelaslah bahawa bagi Nik Aziz, Mursyidul Am Pas, hari beranaknya boleh dirayakan bersama Karpal Singh. Maulud Nabi bukanlah sesuatu yang perlu kita rayakan.

Kalimah Allah sudah digunakan untuk pancing undi. Kerana ingin dapat undi pihak tertentu dalam pilihan raya, dinyatakan kalimah Allah boleh digunakan oleh siapa sahaja.

Kemudian apabila takut tak dapat undi pihak yang lain, dengan mudah dinyatakan kalimah Allah tidak boleh diguna selain dalam agama Islam. Bila ditanya kenapa dahulu kata boleh, jawabnya itu karut. Mursyidul Am Pas mengaku ia mengarut.

Soalnya ialah apabila kenyataan-kenyataan ini dibuat, apakah ia kerana Allah SWT atau kerana ingin memenangi pilihan raya, ingin jadi Perdana Menteri, ingin pancing undi. Apakah kalimah Allah dijual untuk undi duniawi.

Di Malaysia ada hanya Sunni. Tidak ada Syiah. Kita tahu apabila ada Sunni dan Syiah dalam sesuatu negara maka permusuhan yang ketat akan berlaku sepanjang masa sehingga ramai bunuh-membunuh berlaku antara mereka.

Malaysia tidak ada Syiah. Sebelum adanya pilihan raya tidak ada perpecahan di kalangan orang Islam di Malaysia kerana tafsiran Islam yang berbeza. Apabila pilihan raya memberi peluang untuk mendapat jawatan, elaun dan bermacam keuntungan, barulah perpecahan berlaku. Untuk mendapat nikmat duniawi maka agama diperalatkan. Maka mulalah tuduhan bahawa orang UMNO kononnya kafir supaya mendapat sokongan orang Melayu lain dalam pilihan raya. Maka berpecahlah orang Islam di Malaysia seperti yang terdapat di negara Islam yang mempunyai Sunni dan Syiah. Maka berlakulah sembahyang dua imam, kubur berasingan dan lain-lain. Maka diheretlah kalimah Allah, Maulud Nabi, sembelihan orang tertentu haram dimakan dan bermacam lagi.

Saya percaya pada masa hadapan akan berlaku lebih daripada ini. Agama Islam akan lebih dicemar oleh orang Islam sendiri. Jika ini disertai oleh orang bukan Islam maka akan berlakulah ketegangan hubungan antara kaum dan rusuhan di Malaysia. Negara yang aman ini akan menjadi seperti negara-negara yang mana penduduk terbahagi kepada Syiah dan Sunni dan agama-agama lain.

Sesungguhnya tidak ada sesuatu yang lebih bahaya daripada permusuhan kerana agama.

Mungkin mereka yang memperalatkan agama akan dimakan oleh agama. Wallahualam.

© Utusan Melayu (M) Bhd




Thanks to him :)

HE'S MY IDOL EVER









♥ Chinese Horoscope

I just play around with this CHINESE HOROSCOPE
Just for fun :)
and i found out that I'm in RABBIT YEAR!
I thought I'm in Dragon year

2013 forecasts

Rabbit overview
You start off the year with six favorable months. All told, you rack up one neutral, two unfavorable, and nine favorable ones. Snake's style is much to your liking: proceeding deliberately and cautiously. You should be comfortable with the pace this year. The biggest threat to your success is your emotions. Snake leads with its mind, whereas you lead with your heart. Keep your feelings in check and this year could be a big winner.

Rabbit rating
66%

Rabbit career
Things are looking good for you on the work front this year, Rabbit Take an aggressive approach to monetary increases and promotions. If changing careers has been on your mind, do it. Or, take a sabbatical. Or, go back to school. It's not so much what you do but rather reaching higher than normal that wins the day. This is a favorable time for you. Take advantage of it by using your diplomatic skills at opportune times.

Rabbit relationships
The odds are in your favor to improve existing relationships and create new ones, so don't be shy. The Snake shares your desire to go first-class. Now is the time to walk down the red carpet and put on the Ritz. To make the most of the Snake's energy this year, use private moments to lure your lover into relaxing and letting their hair down. After the fabulous dinner out on the town, bring your partner back to your exclusive love nest and give them all you've got.

Rabbit health
A Snake year influences your stomach and skin. Try to maintain a healthy diet, especially in the winter time when you're prone to influenza and colds. During summer, protect your skin from the sun and dryness. It's also important for you to keep yourself mentally fit while guarding against mental fatigue. There are many opportunities for you to grab this year -- but be sure to grab some rest too! To balance out any mental anxiety, try yoga or tai-chi.

Rabbit wealth
Luck is on your side this year, Rabbit! While business may not always be your preferred method of making money, some opportunities in the investment space may pay dividends for you. Take a sabbatical at the beginning of the year and think about how you can put your creative talents to work, and turn a buck or two. Days that have a Metal-Water mix will be especially auspicious for you this year.


You can try your here