Monday, October 15, 2012

♥ My Scary Experience

Last Saturday my car kena pecah

I am speechless and dissapointed

At location

  • Cermin belakang driver kena pecah
  • Pintu dumpil
  • Radio hilang
  • Wiring semua dipotong sampai kereta tak boleh start
  • Semua kasut diambil
  • Dashboard digeledah and dicabut
  • Barang business diambil
  • Polis inform dari cara pencuri ni, dia actually nak curi kereta. Tapi nasib baik Myvi susah untuk dicuri
Dissapointed
  • Semasa buat laporan, polis yang mengambil laporan seperti malas nak layan
  • Polis just datang ambil gambar
  • Polis just susruh claim insurans and minta gambar dari mereka jika diperlukan
  • I told them i suspect one of the guard because he acted strangely, but then they just nodded head
  • Cap jari langsung tak diambil









Pencuri tinggalkan screw diver tapi polis langsung tidak berminat untuk ambil bukti ini










                      

8 comments:

Puteri Bt Ahmad said...

whaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaattttttttttttttttttt. oke frust gile dorg tak ambil siries. nape ehhhh. erhhhhhhh. takotnyeeee. lagi takot dorg dtg balek. sobsss. and da cam nom plate awk. :( huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

AiniLavia said...

taw xpe. trauma lagi. kalau dog datang balik abes la. tp meamng sedih polis pinggirkan kes bukan orang kenamaan :(

Ain Abia said...

huhuhuhu.... sila post dekat pdrm punya fb tu. tanya napa tak amik bukti2 ke. napa biakan mcm tu je. huhuhuhu sedey ar. tak patut. kan tu mencemarkan org2 mereka juga kan. wlu bukan semua polis mcm tu. ada yg betul2 buat keja. :( scarryyy. perluka lepas ni tuka kereta huhuhuhu.

Eyesha Zaidin said...

salam..awak!!! T__T
ciannyer..sha dpt rasa bagaimana perasaan itu...

sha pernah ada pengalaman rumah kene pecah masuk..!!

teruknye sikap macm tu kan..
sabar ea..mudah2han awak dimurahkan rezeki..

amiin

Puteri Bt Ahmad said...

aini, post sekali gamba2 kat fb pdrm hohoho. haihhhh gerammm. macam agak pelik gak. haihh. mcm rse nak g report ketua dorg.

sha - erk rumah awk sndiri? takpe asal tak ganggu org. bia ambik je brg2. :(

AiniLavia said...

betol tu memg geram. lagi sedih bila polis buat mcm tu. dah pm fb polis selangor tanya kenapa xambil cap jari. dia bagi reason sbb permukaan kasar atau basah :(
logik x? :(

Puteri Bt Ahmad said...

hahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh???!!!! tak logik!!!! eeeeeeee geramnya!!! cemnih rupanya polis kat mesia. patot ar certain case tak setel ponnnnn. kalo org tename2 bru nak kelam kabut bagai. hiiiiiiii sile tabah. ntah pape polis. oke da geram.

Puteri Bt Ahmad said...

skang nih aini gi keje dgn ape nih. haihhh :'(