Wednesday, October 31, 2012

♥ I Kiss & Tell

It's been 3 weeks after kejadian pecah kereta
It feels like yesterday
Still in trauma
Still tak tenang
Still rasa tak selamat
Because i know that manusia yang tak bertanggungjawab itu still berkeliaran
Still berkeliaran untuk mencari mangsa baru
The worst is i don't know who is that
Even if that person selisih dengan saya hari-hari pun saya tak tahu
That's the worst

I wrote this entry today because i want to share something with you guys especially WOMAN out there Because this person mark OUR car as their victims
So here some tips from me


  • Never ever make your car OBVIOUSLY OWN by WOMAN
  • REMOVE all thing yang menunjukkan kereta anda adalah kereta WOMAN. Like me before, i used to put topi pantai at the back, gantung Lovely Lace thing at the back mirror and kasut bersepah-sepah dalam kereta which is kalau orang lalu memang sangat obvious this car is woman car
  • Never TINTED cermin kereta TOO DARK. Because once this guy can get into your car, if he do something suspicious then people lalu lalang tak nampak what is happen in the car
  • If tak tinted gelap, then DONT PUT any mirror cover sebab ni pun akan membuatkan kereta gelap dan orang tak nampak what happen
  • LOCK STEERING! That's the important thing. Because if that guy can get into the car, he succeeded to start the engine but then kalau ada lock that guy tak dapat drive kan? Or at least dapat lambatkan process dorang untuk mencuri. My mistake last time, saya tak lock steering. Luckily they are not success to cantum wayar and hidupkan enjin
  • PARK KAT TEMPAT CERAH & RAMAI ORANG. Penting! Sebab that day saya park kat tempat sunyi


Thats the thing
So hopefully this will help
Just take a good care of yourself then :)




Monday, October 15, 2012

♥ My Scary Experience

Last Saturday my car kena pecah

I am speechless and dissapointed

At location

  • Cermin belakang driver kena pecah
  • Pintu dumpil
  • Radio hilang
  • Wiring semua dipotong sampai kereta tak boleh start
  • Semua kasut diambil
  • Dashboard digeledah and dicabut
  • Barang business diambil
  • Polis inform dari cara pencuri ni, dia actually nak curi kereta. Tapi nasib baik Myvi susah untuk dicuri
Dissapointed
  • Semasa buat laporan, polis yang mengambil laporan seperti malas nak layan
  • Polis just datang ambil gambar
  • Polis just susruh claim insurans and minta gambar dari mereka jika diperlukan
  • I told them i suspect one of the guard because he acted strangely, but then they just nodded head
  • Cap jari langsung tak diambil









Pencuri tinggalkan screw diver tapi polis langsung tidak berminat untuk ambil bukti ini