Tuesday, October 11, 2011

♥ Tips Tukar Skirt Myvi

Last Sunday pergi pasang skirt myvi
sebab?
ha! click link ni 
pergi kat area Klang sebab kat situ je ada jual sebelah 
if nak beli sepasang kopak la kan
btw skirt ni bukan original
if original sebelah dah RM300+
memang kopak!
tu baru sebelah if dua belah memang pokai
so beli yang tak original je
if tak silap ada 3 types
yang paling murah around RM50-80
yang tak berapa nak murah and mahal macam saya ni around RM100-180
yang paling mahal of course la yang ori kan
around RM 250-300+
this one for sebelah je
so if skirt kereta korang pun pecah macam saya ni don't worry be  happy okay
sebab ada jual and harga pun okay
just kena pandai cari kedai la
sebab ada kedai yang mahal or jual sepasang je
and ada jugak kedai yang just jual skirt tapi tak cat pulak
if nak cat kena pergi kedai lain pulak
ha! kalau dapat kedai yang macam tu memang penat la kan nak pergi dua tiga kedai pulak
so conclusion nya memang kena survey banyak kedai dulu baru boleh book
fyi skirt yang saya pasang ni bukan original so shape dia agak lain sikit
curve die kurang sikit
so memang agak kurang cantik la kan compared yang ori
tapi better la daripada biar je skirt tu pecah and berlubang
hehe so if ada sesape nak tukar skirt kereta boleh la mintak contact kedai tu kat saya
hehe promote pulak
okay kepada pemilik kedai sila bagi commision kat saya okay
tehehe~
so sekarang boyfriend saya dah sehat
boleh la saya drive dia jalan jalan tanpa saya malu
tanpa memikirkan pandangan orang seperti 'emm sah pompuan ni tak pandai bawak kereta'
oh no! pedih okay
nasib baik tak pernah dengar lagi
so sekarang kena drive hati hati :)








10 comments:

Anonymous said...

kat mn ye kdi ni?leh x bg address?tq

SY@FiZ said...

Sy plan nk beli skirt depan n blkg.tp tula takot tertipu.may i get more tips from u?

SY@FiZ said...

Sy plan nk beli skirt depan n blkg.tp tula takot tertipu.may i get more tips from u?

hafiz said...

Kat mana kedai ni?

hafiz said...

Kat mana kedai ni?

Quazniza said...

saya nak beli sebelah jer. calar!! kete saya. ada number phone?

Quazniza said...

saya nak beli sebelah jer. calar!! kete saya. ada number phone?kedai

Husni Ramaly said...

apa nama kedai dia saudari? saya nak tukar jugak ni..

sethdahalan said...

Nak tanya...skirting saya ada kepingan2 tanggal...ada sedikit retak..rasa bolih bikin balik cara glue...nak bukak skirting tu ompel aje ke...

sethdahalan said...

Nak tanya...skirting saya ada kepingan2 tanggal...ada sedikit retak..rasa bolih bikin balik cara glue...nak bukak skirting tu ompel aje ke...