Thursday, October 13, 2011

♥ My Miracle

WARNING ALEART!
ENTRY INI PANJANG DARI YANG LAIN


Today nak jadi caring sikit sebab saya nak sharing cerita
Hehe well sharing is caring kan
Okay meh sini nak cerita
Dulu muka saya  takdek jerawat
Okay I know semua orang pun  macam tu kan
Sekolah menengah still takdek jerawat
Then after SPM pergi PLKN dah start ada sebab berkawat panas peluh peluh semua kan
Then time matriks became worse
Makin banyak jerawat  siap dengan parut sekali
Then time UNI pun still banyak parut
Then I start wondering why my face became worse day by day
Then I realize that I do not really take care of it
I mean like super take care
I just wash my face and put toner
That’s all
That’s the worse part of taking care of my skin
Well we know that teenager's stage, pimples memang very easy to come out
Like a show time for pimples!
Supposed this stage I need to take care of it very seriously because my skin is oily type
But I didn’t care of it and just let the pimples grow on face sesuka hati dia je
Then scars is the result I get
So now I am working I am realize that I really need to take care of my face unless the scars will remain forever on my face
So I have decided to find the products that really make my scars disappear
Or at least reduce it so that it will not that obvious
Then start la pencarian mencari produk yang sangat berkesan
Macam macam la jumpa kan
Banyak sangat nama nya
Tak tersebut pulak
Before this dah memang sangat banyak produk saya guna and the latest one is Shadira
Pernah dengar tak?
Saya pakai shadira sebab saya tengok kat interenet banyak orang cakap berkesan untuk hilang parut
Then I try la
Shadira ni saya pakai  dalam 6 months
Then after that I stop because nothing happen
Just my skin more oily
Maybe my skin not really suitable for this
But seriously semua local products yang I used tak sesuai dengan my skin
Semua buat muka saya jadi lagi berminyak
So this is not good for my oily skin
Then one day saya mengadu dengan my clique that how much i worried about my skin
The she said try la ARTISTRY
Then I just like, sorry what is that?
Because I never heard that name
Then she start explain to me about ARTISTRY
Kalau nak taw banyak boleh click link ni
She said dulu her face lagi teruk dari saya
Like everywhere is pimples
Then I just like, yeke?
Ntah ntah propa je sebab nak jual produk
Then after dia tunjuk muka dia before pakai ARTISTRY I was very shocked because it was really bad
and now I see her face she’s got very preety and fair skin

Then I decided to try ARTISTRY
Saya try beli cleanser and toner dulu
yela takut tak sesuai kang rugi pulak kan
At first try the products  saya dah jatuh hati
You know why?
Because I feel my skin very soft even saya baru pakai for the first time
Its very Impressive
The other thing I like is after I washed my face the feels s different
Tak macam saya pakai produk before before ni
After cuci muka kulit rasa tegang and tengok kat cermin macam kering
So after that impressive performance, I deicded to buy 1 set
Cleanser, toner, moisturizer and saya tambah make up remover and masque
For the first time saya tak rasa membazir untuk beli produk at price like this
You know its worth it
Now saya dah pakai dalam 4 months
Dah nak masuk second cleanser
Baru je beli semalam tapi tak guna lagi sebab yang lama still ada
How about my face?


For now:
  • Scars reduced (important)
  • Skin tone sekata compared to before, macam bertompok tompok
  • Pores size reduced. Takdekla besar macam dulu. Very obvious especially bila apply make up
  • Skin brighter and tak kusam. Before this kulit sangat tak bermaya and nampak letih
  • Bila apply make up Nampak smooth je
  • and yang paling penting SAYA HAPPY!
Top 5 Organic Products


ARTISTRY Balancing Skin Care System

ARTISTRY essentials Pore Cleansing Masque

ARTISTRY Gentle Action Makeup Remover

That’s for  now
Sebab baru lagi kan
So I will keep on used Artistry because I want to be like my friend
No more scars!
Cheers to no more scars! 

I finally found my skin food. Very grateful :)






2 comments:

Perjalanan hidupku... said...

nak try jugak la... kt mne bleh dpt?

AiniLavia said...

tikah produk ni boleh beli through distributor je.kalau tikah nak beli kita boleh beli kan.tapi kalau nak harga murah lagi tikah boleh register jadi ahli :)