Sunday, August 14, 2011

♥ Together

Semua orang pun taw kan Ramadhan adalah bulan yang sangat mulia
But why kita melakukan something yang sangat kejam di bulan mulia ni
Sanggup menganiaya orang yang berpuasa semata mata untuk keuntungan



  • Nak beli kuih muih as an appetizer nak bukak puasa  tapi tengok tengok kuih tu berkulat
  • Beli air soya untuk berbuka but once minum air soya tu masam
  • Beli nasik kerabu untuk berbuka bila makan rempah ayam got weird smell, sayur taugeh dah masam,sambal pun masam
  • Mak beli hati lembu seketul harga RM6. Gile mahal. Ada chop LV kah?

Haih!
Just speechless
How come they did this on Bulan yang sangat Mulia
Bukankah sepatutnya bulan ini kita bersederhana dan beramal jariah
Bukan untuk mengaut keuntungan dan menganiaya sesama insan









No comments: