Thursday, May 5, 2011

♥ Tips Dari Ku Untuk Mu

okay disebabkan semalam saya mengantok gile
so semalam saya telah buat beberapa experiment untuk mengelakkan saya mengantok
so sape sape yang ade same problems with me so leh la scroll down and baca entri ni

  • Pergi toilet cepat! - okay ni bukan nak suruh korang buang pape ek tapi nak suruh korang basuh muka.sebab selalunya kalau ngntok after basuh muka kena air dah okay kan.so pergi toilet and basuh muka.kalau tak dek efek gak korang letak air dalam mata.hehe leh ea letak air dalam mata.hehe~so ada efek tak?kalau tak dek gak baca next tips.
    • Minum - kalau saya if ngantok je minum neskafe sebab tu je yang berkesan untuk saya.tapi banyak artikel saya baca tak elok sangat minum neskafe. paling bagos korang minum air masak/mineral/kosong banyak banyak.after minum air masak sure korang pergi toilet banyak kali toksik sebab nak buang toksik kan.so bagos la korang buang.at the same time pun korang berjalan so 2 in 1 kan.hehe~ tapi kalau dah bosan sangat ngan air masak korang leh la try minum jus yang banyak vitamin c example lime juice.if korang campur ngan honey its better sebab bila mix ngan honey its one of the best energy booster.so boleh la try..
      • Berlegar-legar di ofis - yang ni sangat memberi kesan kat saya semalam.kalau korang macam mengantok gile lah kan,so korang boleh la pergi buat lawatan sambil belajar kat kawasan ofis korang.bolehla pergi jalan jalan kat pantry ke jalan jalan kat parking ke atau pun berlari lari kat tangga.tapi kalau korang taknak nampak obvious sangat so korang leh la just buat lawatan sambil belaja kat kereta korang je.korang pura pura la tertinggal barang ke pe ke then leh la korang lepak jap dalam kereta korang.kalau nak besh lagi tido kejap 5 minit dalam kereta korang.well bukan ada sape sape nampak pun kan.hehe~
      • Beramah Mesra - actually nak tulis bergosip tapi macam bad thing je kan so saya tulis beramah mesra instead of gosip.when korang macam ngantok sangat kan so korang boleh la beramah mesra ngan kawan kawan kat ofis.borak la pape yang patot.kalau gosip leh menghilangkan ngantok korang so korang just gosip je la.tak payah la berpura pura sembang pasal current issues yang makin menambahkan ngantok anda.hehe~
      • Wudhuk/Solat - kalau semua tips kat atas ni tak menjadi so the best is korang pergila amek wudhuk.if korang belom solat zuhur or asar so boleh la solat terus.maybe its actually an indicator yang korang kena pergi solat dulu sebelum buat pape kerja.
       
        actually banyak lagi tips if u guys wanna know more
        just search kat google and u will find it
        but laen orang laen cara kan
        so korang leh la try mana yang sesuai n beri kesan kat korang
        so selamat mencuba
        (acecece macam rancangan memasak lak)


        This is my old office at Plaza Masalam

        My Place

        Mish them a lot Along,Aini,Nughul and Anas :(

        Meeting Time!

        lalalala bosan dengan kerja ha! ha!
        (hehe jom nyanyi ramai ramai~)

        No comments: