Tuesday, May 24, 2011

♥ Plus equal to?

Just remind yourself that u need to be a POSITIVE person
U really need to be that
And never ever let the NEGATIVE things influence u
Because once u let it be u will REGRET it
Trust me

Regards,
Ainilavia





Tuesday, May 10, 2011

♥ My Only One

okay even dah macam agak terlambat saya nak gak buat entri untuk hari ibu
SELAMAT HARI IBU MAK~


saya sayang mak sangat taw
tanpa mak mesti saya tak dapat tengok dunia
tanpa mak mesti saya tak dapat hidup macam skang
tanpa mak gak mesti saya tak dapat apa yang saya ada hari ni
TERIMA KASIH MAK SEBAB LAHIR KAN SAYA
ADIK SAYANG PUAN SALMAH SANGAT~
cewah~
rasa macam manje lak
hehe~
ni hadiah hari ibu yang kami bertiga MIMI HAIZA,SITI AISAH dan NORAINI bagi kat mak




lagi sekali jerit ramai ramai
SELAMAT HARI IBU~



Thursday, May 5, 2011

♥ Tips Dari Ku Untuk Mu

okay disebabkan semalam saya mengantok gile
so semalam saya telah buat beberapa experiment untuk mengelakkan saya mengantok
so sape sape yang ade same problems with me so leh la scroll down and baca entri ni

  • Pergi toilet cepat! - okay ni bukan nak suruh korang buang pape ek tapi nak suruh korang basuh muka.sebab selalunya kalau ngntok after basuh muka kena air dah okay kan.so pergi toilet and basuh muka.kalau tak dek efek gak korang letak air dalam mata.hehe leh ea letak air dalam mata.hehe~so ada efek tak?kalau tak dek gak baca next tips.
    • Minum - kalau saya if ngantok je minum neskafe sebab tu je yang berkesan untuk saya.tapi banyak artikel saya baca tak elok sangat minum neskafe. paling bagos korang minum air masak/mineral/kosong banyak banyak.after minum air masak sure korang pergi toilet banyak kali toksik sebab nak buang toksik kan.so bagos la korang buang.at the same time pun korang berjalan so 2 in 1 kan.hehe~ tapi kalau dah bosan sangat ngan air masak korang leh la try minum jus yang banyak vitamin c example lime juice.if korang campur ngan honey its better sebab bila mix ngan honey its one of the best energy booster.so boleh la try..
      • Berlegar-legar di ofis - yang ni sangat memberi kesan kat saya semalam.kalau korang macam mengantok gile lah kan,so korang boleh la pergi buat lawatan sambil belajar kat kawasan ofis korang.bolehla pergi jalan jalan kat pantry ke jalan jalan kat parking ke atau pun berlari lari kat tangga.tapi kalau korang taknak nampak obvious sangat so korang leh la just buat lawatan sambil belaja kat kereta korang je.korang pura pura la tertinggal barang ke pe ke then leh la korang lepak jap dalam kereta korang.kalau nak besh lagi tido kejap 5 minit dalam kereta korang.well bukan ada sape sape nampak pun kan.hehe~
      • Beramah Mesra - actually nak tulis bergosip tapi macam bad thing je kan so saya tulis beramah mesra instead of gosip.when korang macam ngantok sangat kan so korang boleh la beramah mesra ngan kawan kawan kat ofis.borak la pape yang patot.kalau gosip leh menghilangkan ngantok korang so korang just gosip je la.tak payah la berpura pura sembang pasal current issues yang makin menambahkan ngantok anda.hehe~
      • Wudhuk/Solat - kalau semua tips kat atas ni tak menjadi so the best is korang pergila amek wudhuk.if korang belom solat zuhur or asar so boleh la solat terus.maybe its actually an indicator yang korang kena pergi solat dulu sebelum buat pape kerja.
       
        actually banyak lagi tips if u guys wanna know more
        just search kat google and u will find it
        but laen orang laen cara kan
        so korang leh la try mana yang sesuai n beri kesan kat korang
        so selamat mencuba
        (acecece macam rancangan memasak lak)


        This is my old office at Plaza Masalam

        My Place

        Mish them a lot Along,Aini,Nughul and Anas :(

        Meeting Time!

        lalalala bosan dengan kerja ha! ha!
        (hehe jom nyanyi ramai ramai~)

        Wednesday, May 4, 2011

        ♥ Mata Tertutup

        seriously mengantok gile okay hari ni

        ye saya menguap tapi tak sebesar itu ye.hehe~ -Google Image-

        nak kata tido lambat takde la lambat pun
        kul 11 lebih
        mungkin sebab hari ni mendung
        atau mungkin sebab saya tak cukup vitamin hari ni
        atau mungkin tido saya tak berkualiti
        adoi~

        or mungkin saya boleh guna benda alah ni if saya ngantok kat ofis -Google Image-


        banyak sangat reason tu
        xtaw la yang mana satu kan
        tapi takde maknenye okay
        hari hari saya pegi keje memang mengantok
        i dunno what is wrong with me
        adakah saya sorang je dalam dunia ni yang asyik mengantok bila nak pegi keje?
        adakah orang laen pun sama macam saya?
        kalau sama macam saya so bagos la
        takde la risau sangat kan
        mana taknye
        try imagine you are the only person dalam dunia ni yang mengantok
        fuh!
        memang saya akan jadi orang yang paling mundur la kan
        hehe cannot imagine that
        okay la saya nak pegi jalan jalan kat bawah jap nak hilangkan ngantok ni
        hehe~
        ADIOS




           

        Tuesday, May 3, 2011

        ♥ Awan Mendung

        actually skang perasaan saya sangat tak tentu arah
        sedih
        marah
        sakit hati
        geram
        pening dan meloya
        ini sebenarnya dalah simptom simptom yang disebabkan oleh penerimaan berita yang sangat mengejutkan pagi tadi
        berita mengenai pemergian seorang yang saya kenali
        saya mengenali arwah kat sekolah
        SEKOLAH MENENGAH SAINS SERI PUTERI


        arwah sangat baik
        lembut dalam berkata
        sentiasa senyum

        saya tak dapat bayangkan macam mana dia 'pergi' dalam keadaan begitu
        perasaan saya yang sedih itu adalah disebabkan ini
        perasaan saya yang marah,sakit hati dan geram itu adalah untuk si lelaki itu
        yang sanggup berbuat demikian terhadap arwah
        dan skang saya pening dan loya sebab saya memang tak boleh terima berita berita yang mengjutkan dan menyedihkan macam ni
        perasaan ini sama masa kawan kepada kawan saya Dila,meninggal disebabkan Leptospirosi
        Ya Allah tempatkanlah mereka ini di kalangan orang beriman
        Amin~

        p/s:jika ingin mengetahui lebih lanjut saksikan berita malam ini.Al-Fatihah untuk arwah~


        Monday, May 2, 2011

        ♥ Berbunga

        http://www.smileycodes.info
        wah~
        skang rasa fresh sangat!
        cewah~
        sebab baru lepas mandi?
        tak lah
        sebab saya baru balik dari kampung
        3 hari lak tu duk kampung
        memang beshhttp://www.smileycodes.info
        bukan selalu kan dapat cuti lama camni
        naseb baek HARI PEKERJA jatuh hari ahad
        so leh forward hari isnin
        hehe~
        if tak,tak dapat la balik kampung lama lama kan
        ye memang saya suka balik kampung
        sapa tak suka kan
        okay maybe ada yang tak suka
        okay buat masa skang abaikan je yang tak suka balik kampung tu
        hehehehe~
        sebab sebab saya suka balik kampunghttp://www.smileycodes.info
        1. dapat kumpul ramai
        2. dapat berborak sakan cerita pasal hal masing masing dan kenang kembali zaman dolu dolu yang kelakar
        3. dapat jumpa anak buah saya yang comey terutamanya baby Aliya
        4. kami adik beradik dapat kenakan pak daud aka ayah kami
        5. dapat makan sedap sedap
        6. dapat makan buah banyak banyak
        7. yang paling besh adalah perasaan balik kampung tu.memang tak dapat digambarkan.betol tak?

        fuh!
        tak sabar nak cuti lagi
        rindu mak ayah akak akak dan abang saya


        TAPIIIIIIIIIIIIIIIIII
        besok keje la
        arghhh!http://www.smileycodes.info
        tak sukanya
        kan besh kalau keje dari rumah je so tak payah ngadap muka bos
        huuuu~
        okay adios~
        good night~http://www.smileycodes.info



         
        shopping sini~