Saturday, April 30, 2011

♥ Memang Tak Paham

tak paham?
ye saya memang tak paham
perlu ke menulis blog dengan menggunakan bahasa bahasa yang kasar dan kurang sopan
'dia' seolah olah bangga dengan bahasa kasar yang di tulis
'dia' tulis so kami bacalah kan
so at the same time kami pun termencarut bahasa kasar tu
kalau ye pun nak kutuk sesuatu atau tak suka atau tak puas hati
tak payah la guna bahasa tu terang terangan
ni macam sengaja je
tulis banyak banyak kali lak tu
bahasa melambangkan bangsa then jaga la bahasa kita
dah la 'dia' tu perempuan
kemain lagi kalah lelaki 
bukan saya nak kata saya bagi green light kat lelaki untuk berbahasa kasar
tapi perempuan kan memang sepatutnya lagi sopan dari lelaki kerana kita perempuan
so marilah sama sama kita jaga bahasa kita
BUDI BAHASA KAN BUDAYA KITA
pesanan untuk semua dan diri saya sendiri

5 comments:

Ain Abia said...

sapeka sape ka? hahaha nyeboks je ain..

yeah bahasa wajah budaya! erk slogan baru oke haha :)

AiniLavia said...

ain:hehe malas la nak ckp sape.blogger femes tu :p

habuk habuk said...

=)

Mar said...

saya setuju dgn entri ni,,xsuka baca blog yang suka suki je mencarut2,..hmmmm..


bahasa jadi bruk dgn adanya sikap2 begini.

AiniLavia said...

mar:kan?sangat annoying.mencarut2 even die xckp kat kita tp sakit ati jugak kan :p