Saturday, April 30, 2011

♥ Memang Tak Paham

tak paham?
ye saya memang tak paham
perlu ke menulis blog dengan menggunakan bahasa bahasa yang kasar dan kurang sopan
'dia' seolah olah bangga dengan bahasa kasar yang di tulis
'dia' tulis so kami bacalah kan
so at the same time kami pun termencarut bahasa kasar tu
kalau ye pun nak kutuk sesuatu atau tak suka atau tak puas hati
tak payah la guna bahasa tu terang terangan
ni macam sengaja je
tulis banyak banyak kali lak tu
bahasa melambangkan bangsa then jaga la bahasa kita
dah la 'dia' tu perempuan
kemain lagi kalah lelaki 
bukan saya nak kata saya bagi green light kat lelaki untuk berbahasa kasar
tapi perempuan kan memang sepatutnya lagi sopan dari lelaki kerana kita perempuan
so marilah sama sama kita jaga bahasa kita
BUDI BAHASA KAN BUDAYA KITA
pesanan untuk semua dan diri saya sendiri

Friday, April 29, 2011

♥ Best Vs Besh!

salam and selamat pagi
wah~
pagi ni sangat besh kan?
sejuk nyaman je
hehehe~
tapi actually bukan sebab pagi yang dingin tapi sebab today saya halfday
yay!
saya halfday today semata mata nak balik kampung kesayangan
wah sangat tak sabar!
actually today memang ramai yang amek cuti 
yang amek half day lagi la ramai kan
maklumlah isnin cuti 
cuti labor day so semua orang erebut rebut lah nak cuti
ofis saya today pun ramai yang cuti
tetibe ada yang sakit perot la cirit birit la
so ofis saya hari ni macam sunyi je
sebab sume orang cuti 
tinggal empat orang je kat bahagian management ni
hehe rasa lawak pulak
tapi ada something yang tak besh
confirm highway jam sebab ramai sangat yang dah cuti hari ni
tapi tak kesah la janji leh balik kampung dalam jangka masa yang lama
cewah!~
HAPPY HOLIDAY & SELAMAT MENYAMBUT HARI PEKERJA!



-nak shoppping murah murah?meh click sini!-







   



Saturday, April 23, 2011

♥ Interesting Facts About Maharaja Lawak

Perkataan MAHARAJA LAWAK ni sangat lah memberi kesan dalam hidup saya
kenapa?
anda boleh tanya saya kenapa ek?
hehehehehe~
sebab bila saya dengar,sebut atau pun nampak perkataan ni
AUTOMATIK SAYA GELAK

memang dah ramai orang cakap saya gila
but its okay
saya tak kesah janji saya gelak 24/7
dan HAPPILY EVA AFTER right?
hehehehe~


haaaa nak taw tak?
saya ada terbaca,ternampak dan terdengar banyak facts pasal ML ni
nak taw apo dio?
jeng jeng jeng
masa dah tamat dah.LOL
okay ni dia antara facts yang saya dengar

-AMIR-


sangat ramai yang merungut pasai apo la budak AMIR tu tak kuar kuar lagi
sape yang tak penah dengar orang cakap macam ni memang menipu la kan
memang ramai kan nak si AMIR ni kuar
ramai yang cakap ada orang yang undi dia sebab saje nak tengok lawak bod** dia tu
okay ni bukan saya cakap,orang cakap okay

-JOZAN-

minggu yang ni terbaek

dari mula lagui ramai yang memang nak dorang menang
sebab dorang memang besh and ramai peminat kan
so dari first week lagi memang dorang punya undian paling tinggi

-NABIL-

minggu terbaek

ramai yang mengakui kebolehan NABIL sangat menyerlah dalam stand up comedy
memang!
dia sangat banyak idea dan taw part mana orang leh gelak ngan lawak dia tu
pendek kata dia memang teror la bab bab camni

-DOUBLE MEANING-

minggu terbaek walaupun double meaning masih terserlah

yang ni saya paling pangkah
sebab saya memang tak suka bab bab lawak luca* di khalayak ramai ni
ramai yang complai kan sebab ML sume lapisan umur tengok
so ini adalah salah satu unsur tak baik
but until now only BALAS yang wat lawak DOUBLE MEANING ni
orang laen sume dah insaf

FENOMENA MUKA LEGEND HATI KIUT
sapa tak taw sape punya ayat ni kan
JAMBU!

minggu ni terbaek.tapi yang tadi paling terbaek!

dorang memang kelakar tak hengat kan
lawak dorang lawak yang genius dan tak perlu over sangat untuk wat orang gelak
even muka dorang pun dah lawak
especially performance hari ni
macam nak pengsan kot gelak.LOL

-WUJUD FAN PAGE DIALOG-

yang ni paling besh
setiap dialog dorang dah ade fan page kat facebook
so sume orang tak payah nak susah susah lenguh lenguh tangan nak menaip status
just tag fan page tu dan jadi la status status yang boleh memecahkan perut bila baca

-NI YANG PALING MERAPU-

nak taw apo dio yang merapu sangat tu
yang ni memang paling lawak
kalah sume peserta ML
nak taw apa?
kat facebook skang ade fan page 'SAYA SOKONG MAHARAJA LAWAK DITAYANGKAN DI TV 1' (something like that)
LOL
boleh pulak kan
addoi!
itu sangat tak logik nya pun
tidak perlu nya pun untuk membuat fan page itu

LOL


so tu jela facts yang saya taw setakat ni
if ade lagi nanti saya share lagi ek
okay dah nak tido
sweet dream bebeh~




p/s: SHOPPING MURAH MURAH KAT SINI!!!






Wednesday, April 20, 2011

♥ Kick Me

yup i am still awake
that is not the point right now
the point is why intenet sooo slow
u make me annoy
u know that?
tak taw kan?
huh!
always like that kan
when nak guna for working purpose sure intenet connection get too slow
tapi yang geramnya bila bukak blog or facebook laju la pulak
see tak tipu okay
i can update my blog without any interuptions!
haih!
what is the problem actually?
are u mogok with me?
but if u mogok pun for what reason?
ok leave it
i dont want talk to u anymore
adios!

Saturday, April 16, 2011

♥ What Did She Say?

saya masih tak tido..
sebab saya sedang mencari dan menceduk pengalaman dari intenet..
membaca semua pendapat orang..
saya ingin tahu dan ingin tahu sahaja..
sebab saya taknak tersilap langkah..
because my future is so important to me and my family..
i need to make research on it to make sure i am not falling into the wrong place and time..
woooooo~

Tuesday, April 12, 2011

♥ I'm Loving It

Semalam bosan bosan..
then godek godek la youtube..
godek punye godek tetibe terjumpa lagu neh..
first time dengar terus cam huish beshnye lagu neh..
then terus cari dan cari..
nak download tapi tak taw sape nyanyi..
suara die cam yuna tapi bila dengar lama lama laen lah pulak..
haih!
masalah besar neh..
penat gile search and search tak jumpa..
last solution dengar lirik die and salin..
then search lirik die kat google..
FINALLY!
jumpa gak..
adoi~
naseb baek tak sampai setahun mencari lagu itu..
lucky me!
hehehe~
then inilah die presenting..................

SINGER : KATE EARL
TITLE : MELODY

besh gile kot lagu neh..
saya download kat 4shared..
so leh la p download skang kalau nak dengan kesedapan lagu neh..
tengok tulis kat situ dah di upload 1 year ago okay..
so lagu ni dah lame..
so saya jela kot yang ketinggalan..
hehe~
okay takpe takpe saya nasihatkan diri saya supaya jangan kecewa dengan diri sendiri sebab outdated..
sebab lagu taylor swift yang saya download setahun yang lepas pun baru nak famous skang..
hehehe so dimaafkan eh?:p
okay skang saya nak share lirik lagu yang besh menusuk dada neh..

No matter what has ever come to me

I got my own brand of company
I got da da da inside my head
And i play songs back to back until i got to bed

Wake up by myself inside an empty room
There's no body next to mine to oooh
But my skin is warm and my heart is full
It's the do do do do do do

Walking waking on a crowded street
With my headphones loud
So my hips can swing, so my head can nod
To the rock and roll to the boom boom beat

and i find that i'm never alone
and i find that my heart is my home
and the music within makes me whole
A world that i built on my own

and i know that i'm never alone
and i know that my heart is my home
Every missing piece of me
I can find in a melody

No matter what has ever come to me
I got my own kind of company
I got ba ba ba inside my head
And i sing songs back to back until i go to bed

There's a river in my mind that's never still
Swirling, soothing all the time gives me a thrill
Swimming in the notes that go
Oh oh oh oh oh oh oh

Wandering, waking in an empty wood
It is quiet here, i am powerful
I look down below serenade the world
From inside my soul


and i find that i'm never alone
and i find that my heart is my home
and the music within makes me whole
A world that i built on my own

and i know that i'm never alone
and i know that my heart is my home
Every missing piece of me
I can find in a melody

When the walls begin to creep in
And the sky is fallin down
When i'm swallowed up in feelings
I get lost inside the sound...

and i find that i'm never alone
and i find that my heart is my home
and the music within makes me whole
A world that i built on my own

and  i know that i'm never alone
and i know that my heart is my home
Every missing piece of me
I can find in a melody

and i find that i'm never alone
and i find that my heart is my home
and the music within makes me whole
A world that i built on my own

and i know that i'm never alone
and i know that my heart is my home
Every missing piece of me
I can find in a melody

thanks google

haaa ni la dia KATE EARL..
santek kan?
gile sapa cakap x santek okay..
cun melecun neh..
hehe~

meh nak share sikit biodata die..
ceh biodata cam zaman sekolah dulu je tulis biodata kat buku..
hehee~

okay die ni Filipino and Dutch/Welsh descent..
mula main piano time umor 4 tahun okay..
no wonder la hebat kan..
and start maen gitar lak time 17 tahun..
die moved to LA tahun 2004 then after that die start wat album bagai..
lagu die tajuk 'Nobody' ada dalam 90210 tv series..
okay baru taw rupenye die yang nyanyi..
superb voice!


okay tu jela setakat sape nak taw lebih leh la p google and
borak borak ngan pakcik google :)

okay good night and have a sweet dreams ^_^

Friday, April 8, 2011

♥ Dengarkanlah!

okay saya dah nekad!
entri hari ni saya nak nyanyi..
nak nyanyi kuat kuat dengan penuh bersemangat!
bersemangat waja dengan membuka mulut dengan besar..
supaya projection suara saya begitu lantang sekali dua kali..
okay dah sedia sume????
1
.
.
.
.
2
.
.
.
.
3
.
.
.
.
.
.
.
Allah selamatkan kamu~
Allah selamatkan kamuuuuu~
Allah selamatkan SALMAH BT SALLEH..
Allah selamatkan kamuuuuu~

Happy birthday to u~
Happy birthday to u~
Happy birthday to SALMAH~
Happy birthday to uuuuu~~
*Clapping*


okay dah cukup setakat tu je kot..
lenguh dah mulut den ni..
adoi~

SELAMAT HARI LAHIR MAK~
YANG KE-53..
SEMOGA PANJANG UMUR & MURAH REZEKI..

Terima kaseh mak sebab melahirkan saya ke atas muka bumi ini..
if mak tak lahirkan saya tak dapatlah saya tengok dunia ini..
terima kaseh mak..
sebab besarkan saya dengan penuh kesabaran..
Sayang mak sangat..
bukan satu taw..
dua tiga empat lima enam tujuh lapan sembilan sepuluh taw!




p/s: Meh lawat sini.malam ni akan update with STUNNING stuffs..cepat cepat click!





Wednesday, April 6, 2011

♥ Kita Bako

haha bila buat tajuk entri macam tu terus teringat ucop wilcha..
lawak kan?
adoi~
okay sekarang ni saya bukan nak bakar ucop itu tetapi saya ingin bakar laptop kat ofis..
why kenapa?
because....................................
laptop ni sangatlah SLOW mengalah siput okay..http://www.smileycodes.info
eh siput ke kura kura yang lambat ek?
alamak confused lak..
mane mane jela kan..
the point is lambat GILEEEE okay..
can u imagine that keje tu actually boleh siap about 2 days but then disebabkan kelembaban laptop ni so 7 days or a week baru siap okay..
tak ke ANNOYING tu..
haih~
melambatkan and menyusahkan..
lagi satu yang membuatkan saya ANNOYING adalah kerana company ini sangat kedekut..
taknak jugak bagi saya guna laptop baru tu..
suruh gak saya guna computer computer lama yang ada kat sini..
hish!
macam la saya ni nak sangat laptop..
saya pun ada laptop kot!http://www.smileycodes.info
huuuuu..
tak suka tak suka..
okay so sekarang kita ada dua choices..
whether NAK BAKO laptop yang lembab inikah atau NAK BAKO company yang kedekut inikah?
which one?
......
haha okay whatever lah kan..
I DUN GIVE A DAMN..http://www.smileycodes.info
janji saya bahagia..
eh bahagia ke?
hehehe okay ADIOS..
berjumpa kite lagi di laen hari dan waktu jugak laen..
daaaa~
good nitehttp://www.smileycodes.info



p/s:jangan lupa shopping kat sini.murah murah~ Lavia Heart Couture



Tuesday, April 5, 2011

♥ Meh aka Jom

Hye AND Salam~
finally dah update my blogshop for this week..
hectic life..
mane tak nya..
nak order stuff lagi..
shooting lagi..
postage lagi..
manage blog lagi..aiyak!
haih~
if i have my own pekerja untuk manage my blog kan besh...
hehehee~
BERANGAN!
okay tu bukan berangan okay..
thats call ambition..
wah~pewittt~
kemain lagi kan..
hehehe~

okay back to the story,this time saya update stuffs more to DRESS..
so siapa siapa yang belom jalan jalan and jenguk jenguk kat blogshop saya silalah datang okay..
haaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
saya nak buat PROMOTION LA..
siapa siapa follower blog ni yang datang shopping saya akan bagi FREE GIFT!
so jangan terlepassss~~~~
meh visit blogshop saya SEKARANG aka NOW!!!!
http://www.smileycodes.info


sila click link bawah ni~




HAPPY SHOPPING~







Monday, April 4, 2011

♥ U Will Agree

okay tajuk entry 'U Will Agree' so siapa siapa yang baca entry ni memang kena agree dengan saya okay..
hehehe~
but seriously even skang korang tak agree tapi sooner or later korang akan agree jugak..
TRUST ME!

okay actually its all about work & study..
nak sambung study?
no no no!
its not bout that..
its about study life much happier and better than work life..
yup both have pressure but study life pressure is in good way..
work?dont even ask..
absolutely NOT!
why?
because when u pressure time keje,u absolutely cant do anything..
haih~
right now I am soooo not happy with my work because i am sooo pressure..
ceh macam hipotesis lak..
but seriously ngah pressure skang..
mane taknya..
keje tak siap siap..
yang lama tak siap lagi dah datang yang baru..

okay now the conclusion is siapa siapa yang still study,just appreaciate your life..
because once u start your working life,YUP!your life will over..

macam lagu yang milely cyrus nyanyi balik ni..

'when they working day is DONE!ooo girls just wanna have fun'

tajuk:GIRLS WANNA HAVE FUN..

okay la tu je kot setakat ni..
see u next entry..


Maybe I need vacation :)








SHOPPING HERE!!!! 





Sunday, April 3, 2011

♥ Melting One

It just happen..

No choice..

No desicion..

Only thinking..

But no action..




because action is hard thing to do..