Wednesday, October 6, 2010

♥ Why Why Why

petang tadi rushing balik umah dari umah kak mimie semata mata mau menonton CHINTA..BestFreeDesign.Com border=
fyi tak deklah minat sangat cite tu but since dah tengok dari first episode so nak tengokla what happen next even dah taw what will happen..hehehihihoho~

okay actually saya curious ngan episode today..
emmm..scene yang kat kedai kopi then oorang kampung tallk bout chinta..when dorang sebut 'nabi, its like 'teeeetttt'...
why eh?im not really understand and just curious bout that..
if theres anything wrong when we said 'nabi'..??? BestFreeDesign.Com border=
fyi im not writing bout this to complain or whatsoever but i really dunno and wanna know why..

so sape sape yang taw why then just tell me..okay?

10 comments:

Miss Star said...

diorg duk ckp pasal nama ayah chinta la....kan dia tukar jd chinta canduri.pttnya chinta musa so ada pakcik tu ckp jgn duk main dgn nama lgpun musa tu nama nabi

ainilavia said...

yela tp asl xleh sebut 'nabi' lak?

Miss Star said...

diorg mcm duk persenda nama bapak chinta.tu y pakcik tu ttba sebut sal nabi lak

ainilavia said...

adei stil xphm..;x

Tema Hitomi said...

camni...laki tu cakap chinta tukar nama bapak dia musa ke chanduri coz nama musa tu nama kampung...so, pak aji yg pkai serban tu cakap la..x baik cakap nama musa tu nama kampung...nama musa kan nama nabi..so nama tu mulia la...

wah..panjang lebar eden explain.. :)
fhm?x fhm? ;p

ainilavia said...

memang la wei..ak paham..tapi npe time sebut 'nabi' tu die teeet..mcm 'nabi' tu xsenonoh lak..*confused*

Tema Hitomi said...

ooo...tv3 teeeet ea?ak x pasan la plak..huhu

ainilavia said...

die teeeet wei.cm slalu radio tettt lagu tu..;x

Tema Hitomi said...

ooo...eeii pehal tv3?! (emo)
tak faham ngan m'sia skang..huh!

ainilavia said...

ak pun xpaham kuasa 3...