Thursday, October 28, 2010

♥ Diet

okay okay..
tajuk pun dah kontroversi an..
kontroversi la sangat..
hehehehe~
okay okay saya bukan berdiet okay...
statement tu sangat salah..
saya diet???
semua orang akan terkejut sambil terpinga pinga..
hehehe~
kalau saya berdiet nanti saya tinggal tulang je..
saya tak pernah diet sebab saya sentiasa nak tambah berat badan..
and good news..
I MADE IT!
hehe tetibe cerita pasal diet bagai nie..
okay kalau nak taw entri nie pasal ape sila scroll lagi okay..:)


Lavia cakap sila scroll mouse dan touch pad anda ke bawah~



ape nak jadi..
ape nak jadi..
ape nak jadi..

breakfast minum TEH TARIK..
lunch minum TEH TARIK..
dinner minum TEH AIS..

so everything and everyday my diet seharian based on tea..
so i got too much TANNIN in my body system+blood..
and you what too much TANNIN can give the bad effects to consumer..
haa! an dah kuar note FOOD SAFETY..
thanks to PUAN ZAWIYAH kerana berjaya menambah an ilmu saya..
hehehihihoho~

ok jom belek belek note time belajar dolu dolu..
nak recall balik sebab saya pun tak ingat sangat..
kang tersalah share lak..
tak pasal pasal ade orang capture screen then anta kat beautifulnara..
haha takdek kaitan..hehehe~

okay setelah membelek belek note mari kita lihat ape kesan die:

  • kalau banyak sangat TANNIN dalam badan die boleh lead to aneamia.
  • ade research menunjukkan esophageal cancer related to high intake of TANNIN.
  • pastu TANNIN ni die inhibit nutrients absorption.so badan kurang nutrients then kita akan jadi cam weak and cepat letih.
so as conclusion nya TANNIN nie kalau amek berlebihan macam saya ni memang tak bagus..
tapi kalau amek sikit like ikut diet yang betol,its good actually..
banyakla good effects die..
actually banyak lagi effects buruk die..
but malas nak baca sebab kemengantokkan telah melanda..
so if nak taw lagi banyak banyak banyak..
google la okay..:)

so kepada korang korang yang baca entry nie silalah jangan banyak sangat amek TANNIN macam saya..
saya dah macam addicted so macam susah la nak stop..
haiyaaaa~
tapi saya akan berusaha jugaklah untuk kurang an kuantiiti pengambilan..
so kepada saya SELAMAT BERJAYA..
dan kepada anda SELAMAT MALAM..

VOILA~


Lavia cakap sila datang lagi dan selamat malam~

3 comments:

AincyuNK said...

kita pon dah addict ngan teh.... huhu.. ooo kena kurangkn pasni... emm tp teh tarik mmg sedaapp.. apa lg lau sejuk..argghhh tak thn... hihihi

Miss Star said...

haha...xdiet pun ko mmg dah tulang pun ;)

AiniLavia said...

ain:ye ye memang sgt sedap..xleh tahan la..haih~

yam:wekkk diam r!..;p