Wednesday, September 29, 2010

♥ No Need To Do That Okay?

this entry just nak share what happen kat ofis yesterday..for me its very very anoying plus funny plus poyo kuasa tiga..hehehihihoho~

cite die simple and pimple jek..just this girl call our company (ceh cam company sendirik jek.hehe~) and asked for the job vacancy..usually if people asking for the job vacancies kami suh die tengok kat website toyota la..then tetibe pempuan nie cam nak marah marah..die cakap 'whats wrong with your website huh?tak boley upload resume.i penat la camni'..i just like hah???its not my problem.its yours okay..! okay tu saya cakap dalam hati je..kang sound direct kang die complaint pasal saya lak kat customer service..then saya pun jawab dengan lembut dan penuh sopan santun even pompuan tu cam tak dek manner langsung..'i already check with the admin and our website tak dek masalah pape'..then pompuan tu like tak puas ati and nak jugak cakap ngan person incharge..then i just llike 'okay i will transfer you to HR and you can check with them'..pompuan tu pun dengan nada marah and angkuh sombong..'whos the person?male or female?'..then saya pun cakap la 'the person incharge name is **** (male)'...then tetibe tone suara die changed..'okay pass me to him then'..ewwwww!dalam hati saya saba jela ade jugak ek makhluk macam ni dalam dunia..

okay yang saya tak puas hati:

call company orang tetibe marah marah cam orang tak abes sekolah..haih~

• tak leh upload resume pun nak kecoh..selalunya kalau jadik macam tu sebab internet connection tak okay..just check your connection and try banyak kali la..saya pun penah bukak web tu okay..usually memang sebab internet connection..huh!

• when dengar name lelaki then terus cam berubah suara bagai..what?dengan lelaki je ke nak cakap leklok?dengan perempuan tak leh eh???

• yang paling menyakitkan hati..pompuan tu baru je nak upload resume kat website..dah nak berlagak tak hengat!tu belum keje kat situ lagi..if dah keje macam mana la perangai die..haih!~resume pun tak sampai kat HR lagi dah bising..aiyak!

actually banyak giler lagi perangai pelik pelik makhluk bernama manusia yang saya kenal since keje situ..macam macam..if nak cite tiga bulan tiga tahun pun tak abes..but seriously its weird sebab selalunya yang wat perangai tak hengat macam tu orang yang jawatan biasa biasa je..orang atasan or top managment sume okay..even saya terserempak dengan presiden dalam lif pun dorang senyum..yang biasa biasa ni jangan cakap nak senyum,jeling lagi adela..haih~but pisang setandan tak sume busuk an..cewah!~ade gak yang okay but mostly tak okay..so the moral of the story to all and myself,tak payah lah nak sombong sombong ngan sesame manusia..bukan dapat pape pun..dapat musuh ade la.but if kite like mesra mesra and baik baik ngan orang kite dapat kawan and anything happen nak mintak tolong kat orang pun senang.dont be selfish cause you got nothing..cewah bermadah helah lagi..okay la mau buat keje..jap lagi ade makan makan jamuan hari raya kat ofis..yay!tak saba nak makan sedap sedap..adios paramios..hehehe~

5 comments:

Tema Hitomi said...

mmg..orang atsan rilex je..senyum sehabis simpul..tp org x seberapa nk atas ni, mak aihhhh! sombong dowh...bengang lak!
taw la dorang tu pegawai tapi pengarah mardi leh je senyum and tegur dengan mesranya...huhu

pelik kan aini? :)

ainilavia said...

tw xpe..tu yg xphm tu..ade skali tu kat surau die tye akak yg keje ngn ak tu ade diploma ke x..kejam giler kot.ade diploma pn kecoh..

Amalina E Azmi said...

yucks geli geleman ak ngn pmpuan tu...dh la sombong, plg x leh blah dgr je nama laki tros.....euwwwww wth la kan

ainilavia said...

taw xpe..anoying kot!but mostly pmpn memg cmtu.ngn pmpn kemain smbong but ngn laki kemain baek..huh!

Anonymous said...

Your style is unique in comparison to other folks I have read stuff from.
Thanks for posting when you have the opportunity, Guess I'll just bookmark this page.

Here is my web site - cost of dental implants