Wednesday, September 29, 2010

♥ No Need To Do That Okay?

this entry just nak share what happen kat ofis yesterday..for me its very very anoying plus funny plus poyo kuasa tiga..hehehihihoho~

cite die simple and pimple jek..just this girl call our company (ceh cam company sendirik jek.hehe~) and asked for the job vacancy..usually if people asking for the job vacancies kami suh die tengok kat website toyota la..then tetibe pempuan nie cam nak marah marah..die cakap 'whats wrong with your website huh?tak boley upload resume.i penat la camni'..i just like hah???its not my problem.its yours okay..! okay tu saya cakap dalam hati je..kang sound direct kang die complaint pasal saya lak kat customer service..then saya pun jawab dengan lembut dan penuh sopan santun even pompuan tu cam tak dek manner langsung..'i already check with the admin and our website tak dek masalah pape'..then pompuan tu like tak puas ati and nak jugak cakap ngan person incharge..then i just llike 'okay i will transfer you to HR and you can check with them'..pompuan tu pun dengan nada marah and angkuh sombong..'whos the person?male or female?'..then saya pun cakap la 'the person incharge name is **** (male)'...then tetibe tone suara die changed..'okay pass me to him then'..ewwwww!dalam hati saya saba jela ade jugak ek makhluk macam ni dalam dunia..

okay yang saya tak puas hati:

call company orang tetibe marah marah cam orang tak abes sekolah..haih~

• tak leh upload resume pun nak kecoh..selalunya kalau jadik macam tu sebab internet connection tak okay..just check your connection and try banyak kali la..saya pun penah bukak web tu okay..usually memang sebab internet connection..huh!

• when dengar name lelaki then terus cam berubah suara bagai..what?dengan lelaki je ke nak cakap leklok?dengan perempuan tak leh eh???

• yang paling menyakitkan hati..pompuan tu baru je nak upload resume kat website..dah nak berlagak tak hengat!tu belum keje kat situ lagi..if dah keje macam mana la perangai die..haih!~resume pun tak sampai kat HR lagi dah bising..aiyak!

actually banyak giler lagi perangai pelik pelik makhluk bernama manusia yang saya kenal since keje situ..macam macam..if nak cite tiga bulan tiga tahun pun tak abes..but seriously its weird sebab selalunya yang wat perangai tak hengat macam tu orang yang jawatan biasa biasa je..orang atasan or top managment sume okay..even saya terserempak dengan presiden dalam lif pun dorang senyum..yang biasa biasa ni jangan cakap nak senyum,jeling lagi adela..haih~but pisang setandan tak sume busuk an..cewah!~ade gak yang okay but mostly tak okay..so the moral of the story to all and myself,tak payah lah nak sombong sombong ngan sesame manusia..bukan dapat pape pun..dapat musuh ade la.but if kite like mesra mesra and baik baik ngan orang kite dapat kawan and anything happen nak mintak tolong kat orang pun senang.dont be selfish cause you got nothing..cewah bermadah helah lagi..okay la mau buat keje..jap lagi ade makan makan jamuan hari raya kat ofis..yay!tak saba nak makan sedap sedap..adios paramios..hehehe~

Sunday, September 26, 2010

♥ Next Time Maybe

adoi sok keje..malasnye..haih~tak saba nak kaya ari khames neh..cepat la cepat la..nak pegi shopping sampai lebam...hehehihihoho~

okay actually nak cite what happened yesterday..semalam pegi shopping kat ikea..shopping shopping shopping...then dah abes bayar gerak turun nak pegi tempat parking..otw tu singgah jap kat dunkin donut..tetibe ade la dua orang perempuan datang beli pe ntah..tetibe akak yang jual tu cakap kat saya..'jap eh adek'..then die pandang perempuan yang baru datang tu..saya pun cam okay takpe...then pandang la perempuan tu..eh cam kenal..nampak dari tepi..dengan bibir die..em dah taw dah sape..guess what?its zila bakarin..anak die cute kot.tapi kawan die cam ngade ngade sikit..cam die lak artis.hehehihihoho~saya pun cam wat dek jela..tak pandang die sangat pun..kang die rasa femes sangat lak.hehe~tapi die cam pelik kot asal saya cam tak xcited jumpe die..die cam tertunggu tunggu untuk diminta autograph or at least amek gamba ngan die..xdek maknenye..tapi cam kelaka la sebab die like keep wondering and menjeling jeling ke arah saya and cousin saya.hehehihihoho~adei~

tak pela zila..next time kalau kite jumpe lagi kite amek gamba okay?hehehe~but shes pretty la..dulu mula mula die berlakon suke la jugak kot tengok die berlakon.sekarang?emm biasa biasa je..hehe~but i wish meet fazura..shes preet awesome..:) okay la sudah mengantoks...bubai~




photo from Google

ni lah die zila bakarin

Friday, September 24, 2010

♥ Owh Bagoslah!

weng weng..hehehehihihi..okay saje nak gelak gelak sebab still tensen ngan masalah kekonfusesan yang tak habes habes..sampai bile???owh itu saya xtaw sebab saya tak nampak lagi sebarang penyelesaian yang boleh menghilangkan kekonfusesan saya..aiyak!BestFreeDesign.Com border=

okay lupekan yang itu seketika..now nak cite pasal saya yang tak suke membaca..haih!no wonder lah exam tak dapat 4 flat.hahaha~i dont noe why saya tak suke membaca..BestFreeDesign.Com border=but the point is saya memang tak suke membaca..emmm..but now saya cam berazam la an,nak pupuk sifat membaca dalam diri saya..cewah!sebab saya rindu nak membaca plus study..sgt rindu!

actually just realize banyak giler kot dalam dunia ni yang saya tak taw..and the important thing is general knowledge banyak yang saya xtaw.huuu poor me huh?but its okay noraini..i noe u will..:)BestFreeDesign.Com border=

so petang neh nak pegi mph nak pegi carik buku..carik dulu beli nye tak confirm lagi okay..coz kena check duit dalam purse..maklumlah gaji tak dapat lagi..next week baru gaji..so kena jenguk jenguk beg duet dulu.hehehehihihi~okay see u guys next entry (ceh budget ade penunggu setia je kat blog neh.hehehehihihi)BestFreeDesign.Com border=

Thursday, September 23, 2010

♥ What A Life.....


I just hate when i cant decide what is the best for myself.i just duno what is the best for me..what is the perfect things that completely can complete me.huh its soo annoying when i cant think and decide..and what i really really need..

First thing actually i duno its true or not that im not really into research anymore or i just get cloudy with the job vacancies which offer more in business,management and something like that.i already browse jobs under my degree qualification,its also a lot but im not really interested with the position and job responsibilities which is mostly working in the lab and doing research.here it is,actually i love working in the office and meet people rather than working in lab,meeting and talking with the all the apparatus and chemicals.haih why i do not realize about this earlier.if i did maybe i can apply for the course that i really interested.i still remember when i filled the form for degree i just click here and there without thinking about what im interested and without thinking bout the future.its pathetic when i recall.why?i duno..i duno what im thinking that time..so now,since i working and always observing for the job vacancies i just got this feeling where im not into research anymore.im not sure this is the real feeling or just like mainan perasaan.so how can i search for the truth?i just duno.maybe i need a counselor to hear everything bout what is going on..so who’s gonna be my counselor?just put ur hands up..:)

okay 1 more thing,right now i still dont get a job which suitable with my degree.i feel like giving up to fill the form again and again.give up okay!especially for government..for swasta at least i got some interviews and jobs,but government,none and never kot!huh!but unfortunately i need to reject the position even though executive post.actually my family do not allowed me this post is 70% outdoor.they worried im travel by my own with P license..haha..so i need to reject that.even i got a job at IGB,a big company okayyy,i also need to reject that because its located at midvalley city and its too far from my house at shah alam.jauh okay.nak drive sorang sorang..naek train memang xnaklah sebab nanti confirm jadi sardin.so i tolak that job.now i just working as telephone operator cum customer service and i confused.its like rugi tak actually saya keje kat cni sebab its like not compatible with my degree.i duno its better for me to keje je or continue my master..thats the dilemma that i got..i envy with the ones who continue master right now.really really confused okay.because i got soo many opinion.here it is..


++just continue master coz once u dah keje u will malas nak continue study..

++Keje dulu take some experiences coz employer nowdays sume nak experiences..(but kalu keje yang kite dapat sama sekali xsama ngan qualification kite or keje kite tu and sama sekali xmasuk dalam resume as experience camne lak?haih!)

++just keje dulu,nanti kalu dapat government dorang akan hantar untuk continue study..(okay tu if dapat government,if x???government tu its like mimpi je.ade orang yang dah grade berpuluh tahun pun xpenah kena panggil inteview.huh!)


so what is the best for me actually?I HAVE NO IDEA..

Thursday, September 16, 2010

♥ Oh tidak,okay!

can we pretend that airplane in the night sky like shooting star~
i could really use a wish right now,wish right now,wish right now~
BestFreeDesign.Com border=


okay lagu tu sama sekali tidak ada kena mengena dengan entri ni ye! just saje nak nyanyi coz tengah lagu tu right now..besh an lagu neh!:) okay back to the story....

Semalam pegi raya umah kawan fina,kak awin (bukan nama sebenar)..pegi makan,borak borak.borak punye borak,rupe rupe nye kak awin n husband die incharge bengkel b4 L.I kat umt aritu.seriously tak perasan langsung.husband die,abg din (bukan nama sebenar gak) cm bengang asal leh tak perasan lak dorang coz die yang bagi speech time nak abes tuBestFreeDesign.Com border=
.si just like seriously tak pasan okay.al maklumlah dat time memang sangat tak ikhlas nak pegi bengkel tu coz tak leh balik awal.time die bagi speech tu confirm saya tengah biseng biseng kat belakang,heeee.sori ek abg din..time borak tu jugak tetibe abg din cakap kat kak awin.eh cam kenal beg die.MNG eh?then i jut like haaa?tak lah.tak mampu kot nak beli MNG bagai.ni beg murah je beli kat youth 10.huuuu.fyi saya ni sangat buta barang barang branded neh..coz xpakai barang branded..just pakai yang cikai and absolutely look nice..if branded pun just cetain thing jela..tu pun pak daud yang belanje..heee~

okay itu sahaja..mau pegi tido sudah..sook mau keje maaa~adios lamegas..BestFreeDesign.Com border=

Wednesday, September 15, 2010

♥ Pabila Berbaring

wah!tajuk entri kemain lg kontroversi.cewah!~okay entri ni xdek kna mengena ngan kontroversi or sewaktu dgnnye okay!just sesaje nak wat kecoh.agaga~just nak share pe sy wat when sakit mata and penat giler tengok laptop..penat penat still nak gak online.adei~24/7 kot..but seriously if tak online sehari just feel like empty and lost..cewah!poyo jek..xpayah sehari la.2,3 minit pun dah xsedap duduk.adei~but fyi im not adicted okay (sudah cerah lagi guna torch light)..heee~okay back to the story,when dah penat online ngadap laptop kat ofis,8 hours okay bukan kejap lama kot,so kat umah haruslah dah malas nak on laptop,nak cucuk kat plug bagai.M.A.L.A.S okay..so cara paling besh and comfort just online gune hp..itu singkatan untuk handphone bukan laptop hp okay.heee~memanglah comfort an online gune wireless sambil baring baring..but time wireless slow memang terus nak marah streamyx.hehehe emo lak tetibe..yang paling besh leh explore macam macam and donlod macam macam kat hp..sampai nak penuh dah memori..one of the best thing is explore ovi coz byak application dalam tu.its like explore 2,3 tahun pun xabes lagi.heeee~once dah donlod tu memang happy lah coz banyak application baru..but my hp not secanggih iphone or BB..but i just love nokia..so balik ni nak donlod application baru lagi.agagaga~





::home::

::menu::

::snaptu::


::ovi::

Tuesday, September 14, 2010

♥ I'm 22 but I act STILL 22..:)

okay i took this from moy..:)

Repost this with the subject as: I’m (how old you are) but I act (what you got on the test).okay okay senang je.heeee~so now jom mula an operasi ini..:)

[X] You know how to make a pot of coffee

[X] You keep track of dates using a calendar

[X] You own a credit/debit card

[X] You know how to change the oil in a car

[X] You’ve done your own laundry

[X] You can vote in an election

[X] You can cook for yourself

[X] You think politics are interesting

TOTAL SO FAR: 8...wah dah 8..:p

[ ] You show up for school late a lot [and sometimes everyone’s just too early.]

[ ] You always carry a pen/pencil in your bag/purse/pocket

[X] You’ve never gotten a detention

[ ] You have forgotten your own birthday

[X] You like to take walks by yourself

[X] You know what credibility means, without looking it up

[X] You drink caffeine at least once a week

TOTAL SO FAR: 12..cm xdek chance nk jadik mude je..:p

[X] You know how to do the dishes

[ ] You can count to 10 in another language

[X] When you say you’re going to do something, you do it

[ ] You can mow the lawn

[ ] You study even when you don’t have to..yg neh imposible okay..:D

[X] You have hand washed a car before

TOTAL SO FAR: 15.............

[X] You can spell experience, without looking it up

[ ] The people at Starbucks know you by name

[ ] Your favorite kind of food is take out

[X] You can go to the store without getting something you don’t need

[ ] You understand political jokes the first time they are said

[X] You can type pretty quick

TOTAL SO FAR: 18.........................................................


[ ] Your only friends are from your place of employment

[ ] You have been to a Tupperware party

[ ] You have realized that practically no one will take you seriously unless you are over the age of 25 and have a job

[ ] You have more bills than you can pay

[X] You have been to the beach

[X] You use the internet every day..every second leh x?heee~

[ ] You have been outside of your country 3 or more times

[X] You make your bed in the morning


TOTAL : 22...................:)


wah!~same wif my age..so my attitude sesuai la wif my age an..im not over matured or unmatured..so u guys yg nak try leh la try..:)

Friday, September 10, 2010

♥ Hari Kemenangan

wah sempat lg update belog even x fully prepare lagi..mandi pn x lagi.heee~ okay juz nak wish selamat hari raya sume..maaf zahir dan batin ok..selamat beraya dengan selamat tanpa sebarang kejadian buruk..jemputlah datang umah..ok daaaa~







Sunday, September 5, 2010

♥ Ketika Itu

semalam pegi shopping ngan mak abah kat giant..org xyah cakapla ramai giler..welll dah nak raye an confirm la org kuar cari baju raya bagai..plus wekend.harusla ramai an..thats why la pegi giant je.tanak pegi jauh jauh..confirm jam..wat penat jek..banyak giler shopping smlm.addoi penat..tu baru kat giant.heeee~okay act bukan tu yang nak cite..semalam pegi giant ngan mak and abah..pak daud pun pasang la sinar fm..saya dah biase so layan je la an..tetibe ade lagu ni cam biasa dengar je.cam familiar je..pompuan nyanyi..sape ek???lame kot pikir..tp xtercapai dek akal siapakah beliau.bahahaha~dah nak abes lagu tu baru ingat..nak taw sape???jeng jeng jeng!..............................Linda af 2 kot.yg dlu ade skandal ngan ramli ms tu..betol an linda???betol kotttt..heeee~dulu bapak suka lagu tu kot..sebab mase dengar lagu tu siap leh hafal lagi even xtw lagu pe ngan sape nyanyi..huuu~rindu kot zaman af mula mula dolu..besh compared ngn skang.dulu dorang cam xberlakon dalam tu coz dorang xtaw pun ade kamera kat cermin,dinding bagai.skang sume dah taw..so sume sebok nak tengok cermin la,maen maen ngan kamera la..pape jek..btw saya ade ingat sikit lirik lagu linda tu..


kata hati merayu aku pergi mennggalkan dirimu tapi ku tak berdaya
mengapa kasih harus ku alami
setelah ak korban segala galaya sanggup ku redahi hidup bersama dirimu meninnggalkan suma yang aku cintai
bilakah kau akan mengerti...


heeee~camtu la lebey kurang..ingat sikit sikit la..xingat exactly sebab dah lame giler kot..time form 4 kot..huh pasni nak pegi donlod lagu tu lah..ok la tu je untuk pagi ni..nak pegi siap siap nak pegi pasar karat..heeee~kalu cakap pasar karat sure ade orang tanye..pe tu???ala tu act pasar ari ahad kat stadium shah alam tu..kena pegi awal nanti panas xlarat nak jalan jalan cuci mata..ok adios~daaaa~


haaa sape yang xkenal ni la linda tu..ingat x?:)

Thursday, September 2, 2010

♥ Fairytale..tetibe..:p

SITUATION 1

Pusing kiri..pusing kanan..gosok gosok mata..Nak bukak mata tapi xleh bukak.mungkin tahi mata banyak sangat kot.heee mungkin la an..gosok mata lagi.finally leh gak bukak mata..raba raba tepi bantal cari hp..tgok jam..haaa????nk dekat kul 6???ala cmne ni.xsempat sahurBestFreeDesign.Com border=cik mah and pak daud pn xbangun sahur today.heee~
.asl jam xbunyik ek?emm........

SITUATION 2

then tdo balik.gosok gosok mata..tgok jam kat hp..what???dah pukul 6.45???not again..then terus pegi mandi,solat subuh and besiap siap.giler rushing sampai pakai selipar je g ofis.BestFreeDesign.Com border=.selekeh giler.enjin kete pun xsempat nak panas an.addoi.abes la kalu pak daud taw.heeee..

SITUATION 3

arghhh ngntok la!nk pegi toilet la jap basuh muka or tdo dalam toilet jap ke.eh!leh ke nak tdo dalam toilet.leh kot sbb toilet die cantek kot.heeee..tolak pintu pertama,jalan.tolak pintu kedua,jalan.tolak pintu ketiga then masuk toilet..huh cam jauh jek perjalanan an.heee..tgok cermin,betol betol an tudug yg selekeh arini.tetibe................oh myyyyyy!pkai tudung tebalik???malunyeeee.BestFreeDesign.Com border=.addoi!

Haaaa ni lah die penangan kalu bangun lewat.kelam kabut.muke pn selekeh cam org ilang myvi.BestFreeDesign.Com border=bahaha..ok tu je gosip arini.heee..daaa~

Wednesday, September 1, 2010

♥ Hu-ha Night...

Its not too late to wish 'happy independence day' all..its been 53 years kte merdeka an.Alhamdulillah :) day b4 merdeka me,fina ori and nor aka aan yg sengal break d fast at jogjakarta at masjid shah alam.heee.tetibe jogja kt shah alam.aiyak manyak confused oooo.heee..its very nice actBestFreeDesign.Com border=.like berkelah ats tikar plus d environment is so calm.emm next time nk ajak my family lak bukak pose kt sne.we all mkn sgt byak.like beberape ari xmakan.heee.then afta kenyang mkn memakan we all g solat mghrib kat msjid shah alam.then afta dat terus gerak sek 7 tukar kete nek kete nor nk g d curve.smbut merdeka la kunun.even dh tw cnfirm xdek bunga api.smpai d curve terus msuk tgok movie,step up 3..nor ngn fina kusyuk giler tgok cite tu but me........'fina cni ckit nk sndar kt ko,nk tdo jap'..hahha sengal.act bukn cite tu yg xbesh or busan tp dat day cm sgt penat kot coz pg tu drive g keje dr gombak.haih penat,letih,penat..movie tu memg terbaek lah!spe lom tgok make sure pegi tgok tanpa tertdo cm sy ok.heee.then afta tgok movie g lepak kt luar d curve,berlegar2,snap2 gmba..tetibe ade budak2 bergdoBestFreeDesign.Com border=.kecoh giler kot.dekat giler dorg gdo ngn tmpat ktorg lepak so we all dgr la dorg gdo sbb pe..'ko asl xnk kwn ngn ak???'..haaa tu la lebey kurg dialog budak tu..ktorg pn g jauh ckit then gelak gler.pasal xnk kwn pn nk gdo.haha name pn budak2 an.adei~then afta dat gerak g uptown damansara.jalan2 tgok2 bju raya.heee tgok je ok.dat time poket giler kosong.bahaha.perot lapa then g mkn car kuey tiaw.BestFreeDesign.Com border=haish!lapa lak tetibe cite psl car kuey tiaw.ish pose pose!afta memenuh an perot ngn car kuey tiaw. We all pn gerak blk.smpai umh kul 2 lebey mand,sahur n tdo.naseb baek sok tu cuti if x memg g keje ngn panda eyes.haha..


ni time bukak pose..mkn atas tiakr.weee~ceh cm xpenah jmpe tikar.heeee~

ni pic ngn fina ori.tgn kami tu mean 'merdeka!'..:p




ni ngn nor akak aan sengal kuasa 3..:D



ok selamat bebuke sume~

BestFreeDesign.Com border=

♥ Apekah???

Arini ari isnin.huu cnfirm im got monday blues.pg td drive g keje dr gombak.haih giler jauh.gerak 6.30 smpai ofis 7,30.naseb baek sempat klu x abes rekod baek i.haha poyos.naseb baek gak pg td kt ampang xjam if x cnfirm skang ni xsmpai ofis lg.cnfirm kuasa 3.haha.today akak yg keje skali tu on leave.so ade la pekerja bru ganti die.so i need to teach her la.dat one yg replace akak tu today cun giler kot.umo die 20 tahun bru abes diploma.memg cun la,kulit putih melepak,rambut panjang keorenan.heee.so sesape yg berminat leh la cntact die.heee.huuu today kat ofis cm sunyi.kat lobby pn clients xramai.leh kire je bpe org.parking kete pn ade kosong byak.kat luar pn xbunyik org bsing2 beborak.so i started to wonder why.eh asl neh.cuti ke?only me ke yg dtg keje.aiyak!masuk2 fuh naseb baek akak receptionist ade.so xcuti la.heee.lpe lak mayb ramai yg extend cuti sbb sok cti.no wonder la sunyi dan sepi today like hauntedbuilding.byak la haunted.heee.1 more important thing,today perot sy yg bun*** ni sgt lapar,non stop rembes jus gaster.aiyak!abesla dinding perot ku dihakis.heeee..ok la nk pegi bekerja besame budak cun.cewah!tata~Animated Pictures


ok bdak yg cun tu mke die same skali tdk same ngn fazura ok..sje letak pic ni coz for me she is soooo beautiful~