Wednesday, July 14, 2010

♥ Hitam Itu Sememangnya Menawan

today nak wat contest lagi..diz time moy yang ensem lagi comey yang tag saya..heee~jangan marah ye moy..:) okay actually name contest ini ialah HITAM ITU MENAWAN..contest ini di organize an oleh cik blog yang comey ni..haaa spe nk taw lagi detail pegi view blog die by clicking the link..:) okay as usual meh tengok die punye rules and regulations..:)

  1. menjadi follower missyaniabdullah..
  2. gamba mesti hitam putih..korang edit la jadi hitam putih
  3. gamba bebas janji hitam putih..
  4. buat entry khas dalam blog korang kenapa korang suka pic itu dan linkkan kepada belogmissyaniabdullah
  5. kena letakkan banner contes di side bar belog korang...and mesti linkan pada belogmissyaniabdullah
  6. sila tinggalkan link korang di bawah contes ini..senang nak usha
  7. tag kan kepada 5 rakan blogger yg lain
  8. contes bermula pada 1hb Julai 2010 - 31 Julai 2010..keputusan akan diberitahu seminggu dr tarikh tutup.
  9. hadiah menanti anda : 1st place - album gamba 2nd place -coklat
(okay ini saya copy dari blog beliau)

so nak tengok tak pic yang saya pilih untuk contest neh???okay ready!

1




2




3



tadaaaa!





haaa menawan x???sangat an!hahaha hitam melegam..:D


okay bukan bukan..memain jek...meh kite tengok gamba yang sebenar..cewah!



okay ni die pic yang sebenar..haha xdek la menwan pun an..:D okay i choosed diz pic sbb time ni first time pegi RESTORAN KUNANG-KUNANG kat gombak tuh..owner die chef ismail tu..hee saje je menjakun kat situ..nampak cam jakun x?heee~restoran ni besh taw especialy die nye deco restoran and deco menu die..terbaek lah kate orang an..sesape yang teringin nak pegi,better pegi wekend sebab ade live band kat situ..:) eh!promote restoran lak..heee~okay tu je yang saya dapat describe pasal pic neh..

okay now as usual gak kena tag membe-membe..sape-sape yang slaloo kena tag tu sori okay..saya tag sebab anda memang besh..:p

PUT lagi
NADDY lagi
FIZA lagi

okay its enof!~kepada yang kena tag selamat meghitamkan diri anda okay..:)


Tuesday, July 13, 2010

♥Duit..weee~

yay!sy di tag oleh cik puteri contest duet duet pakcik kayo!eh silap makcik kayo..heee~hadiah die RM50 okay!for real..:)spe nak bagi an Rm50 free..so sesape yg teringin duit free meh la join contest..okay now jom tengok syarat-syarat untuk penyertaan..heee~


syarat-syarat contest adela:

1. menjadi follower blog shashabee

2. pastuh copy gamba duet2 kat atas neh pastuh letak kat sidebar sekali ngan link blog shashabee

3. pastuh lagik wat entry pasal contest nih, letak gamba duet2 (wieee!!~) pastuh tag 2 org kawan. mihaha!

4. pastuh tinggal komen btaw kat cik penganjur yang kite join contest nih :)

okay tu je syarat-syarat die..btw syarat kat atas ni sy copy dr cik puteri gak coz sy malas nak tulis..heee~xpe an cik puteri?:p okay so now saya nak tag:

Naddy again..:)



okay sesape yg dpt duet neh jangan luper belanje saya okay?:)

Friday, July 9, 2010

♥ Anugerah..:)


haaa cantek tak award kat atas neh?cantek an..ni adalah award yg saya dapat dari puteri and ain..thank puteri and ain~ btw sesape nk kenal puteri and ain ni sape,juz click link kat atas tu okay?:) now saya nak jawab soklan2 kat bawah ni dullu..:)

1. Anda mesti memberi pujian kepada pemberi 'award' ini.

alaaaa pujian je ke?heee~okay yg saya taw puteri and ain ni sangat comey and cute..so sesape yg still single tu leh la mengusyar okay..but plz yang pompuan jangan buat sebegitu rupa okay..heeee~

2. Sila beri 'award' kepada 10 'blogger' yang lain.

okay sememangnya 10 orang sangat banyak..tapi takpe saya akan bagi jugak..

MOY

PUT (puteri raifana)

NADDY

TIKAH

NANAE

FIZA

AIN (kmj)

NAS

LIS

AISYAH

JIJAH

TEMA


okay dah cukup and terlebey sudah..tapi xpela an the moore the marrier..heee~actually nak list an banyak blog lg tapi mostly ade yang tak aktif sangat.so saya list an yg agak aktif la ye..:)

3. Anda mesti beritahu kepada 10 blogger ni.

baek!saya akan gtaw..:)

4. Bagaimana anda boleh di gelar 'blog' yang 'Best and Great'?

haha..xtawla..nantilah saya tye puteri and ain..:D


okay done!sesape yang dapat award tu tahniah ye..
Cartoon Images

Tuesday, July 6, 2010

♥ Oh my Donald Trumph!

(beautiful girls all over the world~)hp sy menjerit2 suruh di angkat..tett green button di tekan..

Man:Hello good morning.can i speak to noraini plz..

Me:yes noraini here..

Man:okay im calling from ****** and i want to offering u a job at our company bla bla bla..

Ahha!datz d conversion last 3 weeks..finally im hired!wah cm apprentice lak..well if donald trumph yg offer keje confirm la melompat smpai matahariBestFreeDesign.Com border=
.heeee..owh datz neva happen okay..anda ingat anda spe noraini.ade ati nk keje ngn donald trumph.lpe an jela okay,heeee~on 14th of june im officially hired by UMW Toyota Motor Sdn Bhd.xkesahla even as telephone operator,yg penting keje senang n gaji mahal bg sy sebab keje sgt senang coz goyang kaki sambil On9..smpai my sis pn ckp cmni 'adik hang besh la keje agkat kal je dpt gaji smpai cmtu,ak keje susah giler smpai pening kepala gaji sme ngn hang je basic'..hee papela an yg penting keje n exposed ngn dunia keje,betol x?for me ok la an.temperory je pn smentara tgu goverment pggil..heee berangan an..ntah government nk panggil ke x.haih lambat betol government nak panggil.myb sbb mostly jawatan yg sy mtak tu xdek kaitan sgt ngn kos sy amek kot..haih poor u noraini:DBestFreeDesign.Com border=
haaa meh nk cte ckit suasana 1st time keje kt tmpat formal cmni..heee nk dgr ke?okay spe yg tanak xpyh bce n juz close blog ni.heee~btw memg sonok kot keje cni,environment die besh.yeah i mean d ppl sgt peramah even dorg pgkat tggi n different race.but adela gak yg cm k.o but juz ignore d minor groupBestFreeDesign.Com border=
..heee~tp yg plg sy ske pantry die coz leh amek air bebile mse n air die pn d sedia an.and my favorite of coz la white coffee an.heee~since keje ni byak giler new things yg dpt s experience.seriously,byak giler okay.sampai sumtimes tu rse cm sy xtw pape lgsung psl dunia and cam xpenah belaja,cam xpenah ade degree.BestFreeDesign.Com border=
now I noe betol mr zahar ckp (my lecturer),student skang blaja tinggi2 tp xdek common sense..hahaha~realy appreciate dat i got job here.no wonder la xperience tu sgt 'mahal' an..now i realize dat,we cant buy xperience.sekian terima kaseh.heeee~




ni lah tempat keje sy..toyota head office..:)BestFreeDesign.Com border=


Sunday, July 4, 2010

♥ U-turn memory

BestFreeDesign.Com border=

wekkkkk...hahahaha..wlcome new entry..


abcdefghi..heeee~blaja abc lak..act bru je lepas blogwalking blog kwn2 n most of them talk about.....ta daaa~world cup absolutely..but im not going to talk about world cup coz im not really into world cup becoz im not really interested wif world cup n wateva..heee~today old memories juz came out bcoz td bru je g anta my cousin pegi register kat uitm shah alam..ops!not realy my cousin act..she is ank buah my brother in law..so whats our relationship act huh???heee~td seriously memg teringat n terasa gler prasaan mula2 register kt umt dlu..pew!prasaan tayah ckp la an..its like where am i?why i am here?owh soo telenovela.hahhaa~rse cm lost..and kena fikir mcm2 like nk kwn ngn spe ni?nk pegi mne ni?cne nk idop ni?haha~sgt segar perasaan tu..rse cm bru je like yesterday..but its 3 years ago..memg cepat an mse berlalu..now dh nk konvo pn 25hb julai ni..juz cant wait..hope everything will go smooth like soap..haha ade ke ayat tu..haha ske ati je..:D ok i think dats all for this entry coz nk besiap2 nk g psr mlm kt batu 3..adios!~


ini dsm or dewan sultan mizan kebanggaan umt..and obviously ini buknlah gmba time orientation week batch sy..hiasan semata ok..:)




BestFreeDesign.Com border=
babai..:)