Tuesday, December 14, 2010

♥ Yay~

salam and hye..

last wekend memang hectic..
even tak hectic sangat nak jugak bagitaw hectic..
hehehehe~
bz ngan ape?
bz ngan my online boutique..
wekend aritu pergi survey harga body mannequin and baju for boutique..
huh penat penat..
penat drive and penat jalan..
tapi takpe demi boutique ku~
hehehihihoho~

okay okay meh tengok blog saya..

tadaaaaa!


this is my online boutique..
(sila click link itu..:))












actually banyak lagi yang tak siap..
ade lagi nak tambah tambah..
bout my product,buat masa skang saya nak jual my preloved item dulu which is baju yang baru pakai 1-3 kali..
condition still good and no defects okay..:)
sometimes ada baju yang only try for trying pupose..
so its like new item..
i also have shoes yang beli at wrong size..
mostly vincci brand..
brand new item pun ade gak..
so kalau taknak confuse mane satu preloved and new item sila tengok label okay?
:)

so check it out!~

Thursday, December 9, 2010

♥ Please DONT

salam & hye..


saya skang masih kat ofis..
so skang saya ngah CURI TULANG la ni..
actually saya bukan sengaja nak curi tulang tapi terpaksa..
SEBAB.......................
laptop ofis yang saya gune problem..
ntah pe lah prob die dorang buat tadi..
so saya tak buat keje sangat la..
SEBAB.......................
sume keje saya ada dalam laptop..
damn!
everything kat dalam tu okay..
EVERYTHING..
and the most important is company proposal yang saya handle..
GOSH!
saya tak buat back up pun..
just kat dalam laptop tu je ada..



kalau laptop tu kena format cmne???
damn again!
hopefully laptop tu takdek pape and boleh dibaiki..
gile nak wat balik proposal tu???
taknakkkkkkkkk..
saya boleh jadi gile taw tak?
hopefully takdek pape..
AMIN~

Wednesday, December 8, 2010

♥ S.B huh?

salam and hye~
disebabkan hujan yang terlampau lebat telah melanda shah alam jadi saya tangguhkan niat saya nak balik..
kenapa?
sebab hujan dan saya park kete nun jauh di hujung sane dekat dengan restoran zam zam..
sebab?
sebab tengahari tadi saya kaur kuar p post ofis then parking dah full,,
aiyak!
so begitulah al-kisah nya..
saya jugak balik lambat sebab nak ikot di ajak oleh PA bos untuk pergi melihat lihat dan meninjau ninjau rumah untuk chairman ARAB kami di ARCAPELA..
phewit~
cantek gile umah tu..
kalau den dapat memang taknak kuar umah dah..
nak duk dalam umah sampai tua..
pastu mati kebuluran dalam umah..
hehe~ 
sia sia hidup..
addoi~
merepek pe ntah petang petang yang ujan ni..
typing error pun banyak neh..
adei~ 
penat menekan BACKSPACE..


nak taw tak nak taw tak..
sedang saya sibuk membelek ruangan gosip,cewah,saya pun singgah di OHBULAN.COM..
tekezut!
sebab pe?
sebab SEIN & NANA sah bercerai..
adoi~
memang sah la SEHATI BERDANSA  ni ade something wrong..
bahaya bahaya..
memang jodoh di tangan TUHAN..
tapi soo coincedence la pulak kan..
mostly yang masuk sehati berdansa sume bercerai..
haih~
i have no word to say..
harap harap time saya kahwin nanti saya tak gedik gedik nak masuk sehati berdansa atau sewaktu dengannya..
hehehe~


to sape sape yang nak baca blog gosip yang agak latest die punye news leh la bukak website yang saya list ni..
lagi latest daripada melod* and paper..
sometimes dorang amek dari blog je..
ok CHECK THIS OUT!~





okay have fun..papai~



Friday, December 3, 2010

♥ That's it

salam and hye..

i feel miserable today..
i dunno..
but i just wanna say that i have my own principle..
and dun wanna know bout others..
but i am..
i dun think that we need to be really open minded to satisfy other..
agak agak la kan nak open pun..
betol tak..
takkan sampai nak open sampai tak dek prinsip diri..
i dun give a damn if they keep on saying that i'm not open minded..
i am open minded okay..
but open minded pun tengok tempat la..
takkan part yang tak senonoh tu nak open jugak kan..
orang lain mungkin,but not me..okay?
thats all..

Thursday, December 2, 2010

♥ Daripada Cik Comot~

salam and hye..
baru abes keje and ngah lepak lepak kat ofis..
so saya nak update blog..
petang ni update pasal award yang telah diberikan oleh cik moy kepada saya..
rajin rajin kan lah pergi blogwalking kat blog die~
actually dah berzaman lama die bagi award ni but tak sempat nak update blog..
sangat malas busy..
today rajin sikit so update lah..
okay meh tengok award yang cik moy kasi saya..
shantek kan?

penerima anugerah daripada cik moy ni kena jawab soklan..
so meh sini saya nak jawab soklan soklan dari cik moy..


1. Nama penuh anda.
okay full name ye! full name saya NORAINI BT MOHAMAD DAUD..just call me AINI..acece macam orientation week lak.hehehe~

2. Kenapa jadi pengikut belog ini [shagcomot]?
okay untuk pengetahuan cik moy saya jadi folower cik moy sebab saya suka kawan ngan cik moy..plus blog cik moy creative babe..:)

3. Apa pandangan anda pasal belog ni [shagcomot]?
creative, somel, shantek and COMOT..hehe~

okay itu sahaja untu petang yang dingin ini sebab baru lepas hujan..see you next entry ya!~



♥ Finally


okay finally taw pun camne nak upgrade..
upgrade pe?
ala entri before this pasal konpius tu..
konpius la sangat kan..hehehe~
btw thanks to tema cause menunjukkan saya ke jalan kebenaran..
hehehe~
so kepada tema amek ni hug daripada ku untukmu..


ni gamba saya kasi hug kat tema..:p
so kepada sape sape nak taw macam mane cara die meh sini saya nak bagitaw..
  1. pergi dekat setting.
  2. tengok basic punye then select post editor.
  3. then click dekat update editor.
  4. tadaaaaa!~ dah siap pun..AS SIMPLE AS THAT~
okay so jom ramai ramai kite upgrade..

p/s:entah entah saya sorang je tak upgrade..lambat.hehehe~
















♥ Something That I Need To Know

salam and hye..

baru je create blog baru for boutique online..
just create je opening nye lambat lagi kot..
but that is not the problem right now..
saya konpius,konpius dan konpius..
kenapa blog saya tak jadi macam dalam gamba ni..


haaaa nampak tak..
blog saya punye takdek pun function yang banyak macam yang dalam gamba ni..
ala function yang macam strike tu..
nape ek?
tu version baru eh?
so kalau nak jadik camtu nak wat macam mane?
leh upgrade ke?
haaa tu dio dah keluaq dah soklan soklan yang bermain di fikiran cek skang ni..
hehehe~
but seriously saya nak blog saya jadi macam dalam gamba tu..
senang sikit..
so sape sape leh tolong and share sila bagi tunjuk ajar pada saya okay? :)



p/s:lagi satu tulisan blog saya tak leh wat colourful.huuu toucing la camni..:(

Wednesday, December 1, 2010

♥ Itu Mereka

ok since dah tukar template blog tengahari td,so rajin sikitlah nak update..
hehe rajin la sangat..
okay first of all selamat datang to my new follower..
ceh cam ramai je yang follow..
hehehe~
okay whatever it is..
WELCOME TO MY HUMBLE BLOG...
wah~humble ke..

okay just nak update sikit sikit pe yang berlaku lately..
nak cite pasal muzik muzik separuh akhir yang saya dan kawan kawan saya pergi..
tak nak cite panjang lebar..
just nak cakap saya masih lagi jatuh cinta ngan faizal tahir..
homaigosh homaigosh!
pegi konsert malam tu sebab nak tengok die je..
if die takdek malas nak pergi..
cause dah lame nak jumpe die in real life..
nak terserempak pun susah..
artis lain tu selalu jugaklah terserempak..
okay tak nak cite pasal terserempak ngan artis laen..
hehe~
so conclusion sangat puas hati...
you know what,time die perform tu rasa nak naek stage je!
hehehihihoho~

so congrats la yang dapat masuk AJL..
okay just wanna share with you bout that night..

FAIZAL TAHIR
as ususal,sangat ENSEM dan menggugat jiwa.hehe~bout the voice tak payah cakap la kan.sume orang dah taw..

NOH
sangat SENGAL and jadi pak lawak malam tu..rase nak cubit je die sebab sengal yang melampau.hehe.die memang sempoi and mesra..

AZLAN
suara terbaek.dulu ingat die sombong but then okay je.SWEET..

TOMOK
terkezut!!!!bukan sebab rambut kerinting die.tapi sebab die sangat KURUS..tapi takpe takpe.sebab kat twitter die dah tunjuk gamba yang die sedang minum something untuk gemok..yay! jom gemok sesama!

STACY
sangat SHANTEK.but then seluar die too tight and die telah buat kesalahan fashion yang paling besar..ape?kalau nak taw p google or selalu lah tengok E! chanel okay..:)

ADIRA
soo CUTE.dah la kecik..rase nak penyet penyet je.hehe~

YUNA
just tak suka cara die pakai tudung sebab macam nak tercabut je.and that time sume orang pun cakap macam nak tarik je tudung die tu.people keep saying that die sombong tapi tengok die okay je.MESRA JE..talking bout yuna,that night ade 1 insiden between us yang saya rase sangat kelakar.that time die pandang saya and senyum.but me wat muke takde perasaan,saya bukan segaja buat tapi blur,tak taw nak bagi respon macam mane.adoi~then yuna pun macam segan kot sebab saya tak reply senyuman die.sure die ingat saya anti die.hehehihihoho kelaka kelaka~oh yuna..:)

frust jugak ckit lagu manifestasi tak masuk AJL..
besh kot lagu tu..UNIK~

ni je kot artis that night yang saya nak highlight..yang laen tu just okay..hopefully dapat tiket pergi AJL lak..weee~

p/s:time kat parking jumpa ally iskandar.die naek lancer kaler maroon..wah~ :)








okay see you next entry~

Tuesday, November 30, 2010

♥ Too Much

too much too say..
sampai tak taw nak cakap ape..
too much too update sampai tak taw nak update ape..
too much, too much and too much..
thats the only word..
that i can say..

Wednesday, November 17, 2010

♥ Hari Ini...

fuhhhh~
dah lame gile kot tak update blog..
its been a week..
super duper busy okay..
today just simple update..
just nak wish kat sume sume sume..

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA~

semoga sume dapat terbaek untuk hari raya nie..
sape sape yang nak makan satay meh la datang umah..
makan satay..


okay nak pegi makan satay jap..
jumpe lagi next entri..
daaaa~




Wednesday, November 10, 2010

♥ Its Call New

oh oh oh oh..
banyak yang saya kena belajar untuk keje baru ni..
quite blur but interesting..
sebab banyak benda baru yang kena belajar and buat..
so its like baby yang tengah nak belajar merangkak..
dat time baby tu memang excited nak gerak and excited bile nampak something..
homaigosh am i a baby?
hehehihihoho~
okay dah nak kemas kemas balik keje..
tomorow our chairman from saudi Arabia nak datang visit..
alamak camne ni dah lupe cakap Arab daaaa.....
hopefully esok lebih baek dari arini..
amin~

Tuesday, November 9, 2010

♥ B.U.S.Y.word...


saya sangat bz skang..

so tak sempat nak update blog..

nanti ade mase saya akan update..

hehehe~




HAVE A NICE DAY YA~

Saturday, November 6, 2010

♥ Homaigosh

I’m freaking out..

My eyes keep on berkedip kedip since khamis..

What’s wrong wit mmy eyes..

People keep saying that something bad will happen..

Google also wrote the same thing..

Oh my Allah~

Jauh an lah semua perkara yang tak baek from happen..

I’m freaking out when I think boout it..

I know its syirik but… I dunno..

What can I do right now is keep oon praying..

Hope you guys will do the same thing..

Amin~

Thursday, November 4, 2010

♥ Cik Leena Shomel In The House~

high heels memang sangat megganggu gugat jiwa..
soo shantekk okay..http://www.smileycodes.info
even kalau pergi shopping masuk kedai kasut tak kesah lah vincci ke nose ke lewre ke fabiano ricco ke or kedai kedai kasut kat sungei wang yang saya suke pergi tu, wajib tengok high heels even that time bukan nak beli high heels pun..
just cannot resist okay..http://www.smileycodes.info
because they're soo beautiful~


but its like dah lame tak pakai high heels..
dunno why..
maybe dah bosan dengan kasut kasut yang ade..
or maybe skang nie prefer flat than high heels..
but tetibe ternampak contest ni and tersangat lah teruja..
so thanks to cik penganjur cik leena shomelll~http://www.smileycodes.info
okay wait wait..
before that nak bagitaw ni..
saya terserempak ngan contest ni kat blog cik amen shomell~
thanks to cik amen juge~http://www.smileycodes.info
so mari mari jom jom kite tengok syarat syarat contest ni..




okay ni banner untuk contest ni..cik leena cakap die penat buat banner ni.so paste la di blog anda dengan bangganya~http://www.smileycodes.info

~cara cara nak join~

  • buat entri kat blog anda pasal giveway dari cik leena ni and letak sekali banner yang shomelll ini---->DONE
  • dah siap siap buat entri pastu cik leena suh tinggal kan kat sini..click je okay..---->DONE
  • okay then cik leena cakap kalau nak tag kawan kawan pun boleh taknak pun takpe..cik leena cakap lagi kalau nak follow die boleh kalau tak nak pun takpe..
cik leena punya pasal saya nak tag kawan kawan saya supaya berita ini disebarkan..
hehehe~
dan saya juga telah men follow cik leena dengan sukarela~http://www.smileycodes.info

::kawan kawan yang di tag adalah::


okay kawan kawan saya silalah join okay~http://www.smileycodes.info



Lavia cakap mari mari join~

Thursday, October 28, 2010

♥ Diet

okay okay..
tajuk pun dah kontroversi an..
kontroversi la sangat..
hehehehe~
okay okay saya bukan berdiet okay...
statement tu sangat salah..
saya diet???
semua orang akan terkejut sambil terpinga pinga..
hehehe~
kalau saya berdiet nanti saya tinggal tulang je..
saya tak pernah diet sebab saya sentiasa nak tambah berat badan..
and good news..
I MADE IT!
hehe tetibe cerita pasal diet bagai nie..
okay kalau nak taw entri nie pasal ape sila scroll lagi okay..:)


Lavia cakap sila scroll mouse dan touch pad anda ke bawah~



ape nak jadi..
ape nak jadi..
ape nak jadi..

breakfast minum TEH TARIK..
lunch minum TEH TARIK..
dinner minum TEH AIS..

so everything and everyday my diet seharian based on tea..
so i got too much TANNIN in my body system+blood..
and you what too much TANNIN can give the bad effects to consumer..
haa! an dah kuar note FOOD SAFETY..
thanks to PUAN ZAWIYAH kerana berjaya menambah an ilmu saya..
hehehihihoho~

ok jom belek belek note time belajar dolu dolu..
nak recall balik sebab saya pun tak ingat sangat..
kang tersalah share lak..
tak pasal pasal ade orang capture screen then anta kat beautifulnara..
haha takdek kaitan..hehehe~

okay setelah membelek belek note mari kita lihat ape kesan die:

  • kalau banyak sangat TANNIN dalam badan die boleh lead to aneamia.
  • ade research menunjukkan esophageal cancer related to high intake of TANNIN.
  • pastu TANNIN ni die inhibit nutrients absorption.so badan kurang nutrients then kita akan jadi cam weak and cepat letih.
so as conclusion nya TANNIN nie kalau amek berlebihan macam saya ni memang tak bagus..
tapi kalau amek sikit like ikut diet yang betol,its good actually..
banyakla good effects die..
actually banyak lagi effects buruk die..
but malas nak baca sebab kemengantokkan telah melanda..
so if nak taw lagi banyak banyak banyak..
google la okay..:)

so kepada korang korang yang baca entry nie silalah jangan banyak sangat amek TANNIN macam saya..
saya dah macam addicted so macam susah la nak stop..
haiyaaaa~
tapi saya akan berusaha jugaklah untuk kurang an kuantiiti pengambilan..
so kepada saya SELAMAT BERJAYA..
dan kepada anda SELAMAT MALAM..

VOILA~


Lavia cakap sila datang lagi dan selamat malam~

Monday, October 25, 2010

♥ Pixies?Nope...

okay entri nie saje saje nak update pasal pape yang menarik mata dan pandangan saya buat masa skang..
cewah!
semalam FFM
sume orang taw an..
saya sangat suke sebab ehem ehem menang..
nak taw sape tak?
jeng jeng jeng..
paling ensem kat malaysia pada saya setakat neh..
okay okay nak umum neh..
jeng jeng jeng lagi..
SYAMSUL YUSOF..http://www.smileycodes.infohttp://www.smileycodes.info
homaigod die sangat macho dan ensem semalam..
even sedang menangis berlinangan air mata..
homaigod homaigod homaigood..
plus die pakai suit putih..
so berputih mata la saya melihat die..
cam taw taw je saya suke lelaki pakai suit putih..
hehehihihoho~
silap besar la DD tinggal an die..opsssie!
tahniah la kat die..
memang mewarisi gene ayah die an..
FARID KAMIL tak menang pun..
ish!sian die..
takpe takpe..
tak menang pun die tetap nombor dua kat hati saya afta SYAMSUL..http://www.smileycodes.infohttp://www.smileycodes.info
ngeee~
nie gamba pemenang pemenag FFM semalam..haa yang penting gamba yang side kanan bawah tu okay.nak cari full image ehem ehem yang semalam tapi tak jumpe..haih~

nie ehem ehem no 2..alolo encem nye~amek pic nie sebab suke jambang itu~pewit~



nie lagi satu yang mencuri mata dan hati saya..
homaigod homaigod~
nak taw tak sape die?
nak taw tak?
nak taw tak?
adakah anda menonton MARI MENARI minggu baru baru nie?
adakah anda kenal siapa jurinya?
adakah anda kenal juri yang paling oh menambat hati?
tak lain tak bukan..
ZUL HUZAIMY..http://www.smileycodes.infohttp://www.smileycodes.info
minggu baru baru ni die pakai baju melayu biru kalau tak silap..
ensem gile kot..
sweet gile muka die..
maklumlah saya memang suke muka muka yang nampak nakal and jahat ni..
well die an selalu berlakon jahat..
then bile pakai baju melayu tu cam soo sweet la an..
seriously memang suke dengar word yang keluar dari mulut die time jadi juri..
cam oh myy~
hehehihihoho~
plus die yang paling pemurah bagi markah an..
conclusion nye memang suke la tengok die dalam MARI MENARI..

tengok yang hujung side kanan okay.yang laen tak perlu la tengok.hehe bias..cari gamba die yang baru baru nie tapi takdek gak.haih haih~




so kepada tiga jejaka yang disebut sebut nama nie tahniah kerana berada di hati saya buat masa ini..
hehehe~
okay cakapla saya perasan..
takpe puji diri sendiri sebab takdek orang nak puji..
hehehihihoho~
okay sudah mau tido..
sok mau kerja..


p/s:nak berangan rangan sebelum tido..weee~http://www.smileycodes.info



Lavia cakap 'sila datang lagi~

Friday, October 22, 2010

♥ P a n a s

okay okay okay..
mari mari sume join laman sosial yg comey ni..
name pun comey..
page die pn comey..
and the most important perkataan yang die gune dalam website ni comey giler~
hehehhehe~
actually nie web sosial MALAYSIA..
so come guys we support MALAYSIAN product..
eh product ke..
consider product jela..
hehehihihoho~
saya dapat taw pasal website nie dari Beautifulnara
so sesape nak view leh la click link Beautifulnara tu..
credit to BN okay..:)
website nie cam ade point point..
like when kite active die bagi point..
then leh redeem..
tak taw la pulak leh redeem pe..
barang ke..
duit ke..
actually tak explore lagi pun..
baru je sign up..
hehehihihoho~
so lets jom guys kite join...
sesape nak join sila click sini..


haaa ni die profile saya..hehe~

Wednesday, October 20, 2010

♥ Hah?!

baru je tadi saya nak apply jawatan penolong pegawai pertanian..
die kena apply through JOBSMALAYSIA..
then bukak la JOBSMALAYSIA..
search,then saya click la mohon..
but then die tulis..
MAAF ANDA TIDAK LAYAK MEMOHON JAWATAN INI..http://www.smileycodes.info
then i just like..haah?!http://www.smileycodes.info
asal tak leh lak..
obviously my course sangat related to pertanian kot..
ish tak paham betol..
requirements die pun tak dek pape yang tak compatible dengan qualification..
haih!~
saya tak paham kuasa 3..http://www.smileycodes.info


Terima Kasih.Sila Datang Lagi..-Lavia-

Tuesday, October 19, 2010

♥ You Have No Idea!


baru je nak ber mood baek arini..
tetibe something happen lak pagi tadi..
ROSAK MOOD!
pagi tadi nak kuar parking..
time nak kuar tu tetibe ade motor lalu kat belakang kete..
then die pandang cam bengang..
dua tiga kali lak tu pandang..
cam tak puas hati..
maybe time nak kuar parking tadi die lalu kot..
but supposed kalau dah tengok orang nak kuar parking tu,stop la jap..
sebok nak lalu gak tu asal????
then nak tak puas ati kat orang lak..
go to he** okay!http://www.smileycodes.info
sakit hati okay sebab memang sepatutnya die stop kot..
poyo je lebih pandang pandang orang cam tak puas ati..
wekkkk menyampah!
so today kena parking tempat laen..
takot die marked kete then die calar ke pe ke..
bukan leh caye orang skang neh..
huh!http://www.smileycodes.info


Saya Sangat Bengang Kuasa 3

Monday, October 18, 2010

♥ No Im Not


hari hari saya online..
and hari hari jugak seeking for vacancies..
haih!
penat do the same thinng for everyday..
cepat la dapat permanent job..
nak keje yang more challenging..
hehe~challenge la sangat..
kang dapat yang betol betol challenge merungut gak..
haih tu la manusia an..
tak pernah puas..
that's called life huh?
i think so..
BestFreeDesign.Com border=


Sila Datang Lagi~ ::LAVIA::