Friday, May 24, 2013

♥ Nate Ruess

Hah! do you have any idea who is Nate Ruess?
Okay aku pun actually tak taw siapa dia
But then aku suka satu lagu ni
Pink yang nyanyi
Tittle 'Just Give Me A Reason'
Aku dengar suara lelaki yang duet ngan dia macam familiar
Then ape lagi cepat cepat tengok Youtube
Then....okay it's him
Vokalis group Fun.
Taw kan, yang nyanyi 'We are young' & 'Some nights' tu
Cewah budget expert kan
FYI aku memang suka vokalis Fun. ni aka Nate Ruess
Cause of his voice which is sangat high pitch and different from singer lain
Plus he is cute cause menyanyi sangat bersungguh sungguh :)
Okay lah, joms tengok Video Clips ni
Siap paste lirik taw





"Just Give Me A Reason"
(feat. Nate Ruess)

Right from the start
You were a thief
You stole my heart
And I your willing victim
I let you see the parts of me
That weren't all that pretty
And with every touch you fixed them

Now you've been talking in your sleep, oh, oh
Things you never say to me, oh, oh
Tell me that you've had enough
Of our love, our love

Just give me a reason
Just a little bit's enough
Just a second we're not broken just bent
And we can learn to love again
It's in the stars
It's been written in the scars on our hearts
We're not broken just bent
And we can learn to love again

I'm sorry I don't understand
Where all of this is coming from
I thought that we were fine
(Oh, we had everything)
Your head is running wild again
My dear we still have everythin'
And it's all in your mind
(Yeah, but this is happenin')

You've been havin' real bad dreams, oh, oh
You used to lie so close to me, oh, oh
There's nothing more than empty sheets
Between our love, our love
Oh, our love, our love

Just give me a reason
Just a little bit's enough
Just a second we're not broken just bent
And we can learn to love again
I never stopped
You're still written in the scars on my heart
You're not broken just bent
And we can learn to love again

Oh, tear ducts and rust
I'll fix it for us
We're collecting dust
But our love's enough
You're holding it in
You're pouring a drink
No nothing is as bad as it seems
We'll come clean

Just give me a reason
Just a little bit's enough
Just a second we're not broken just bent
And we can learn to love again
It's in the stars
It's been written in the scars on our hearts
That we're not broken just bent
And we can learn to love again

Just give me a reason
Just a little bit's enough
Just a second we're not broken just bent
And we can learn to love again
It's in the stars
It's been written in the scars on our hearts
That we're not broken just bent
And we can learn to love again

Oh, we can learn to love again
Oh, we can learn to love again
Oh, oh, that we're not broken just bent
And we can learn to love again


Tuesday, February 26, 2013

♥ Die Young




I hear your heart beat to the beat of the drums
Oh, what a shame that you came here with someone
So while you're here in my arms
Let's make the most of the night like we're gonna die young

We're gonna die young
We're gonna die young

Let's make the most of the night like we're gonna die young

Let's make the most of the night like we're gonna die young

Young hearts, out our minds
Running 'til we outta time
Wild child's lookin' good
Living hard just like we should
Don't care who's watching when we tearing it up (You Know)
That magic that we got nobody can touch (For sure)

Looking for some trouble tonight (yeah)
Take my hand, I'll show you the wild, side
Like it's the last night of our lives (uh huh)
We'll keep dancing 'til we die

I hear your heart beat to the beat of the drums
Oh, what a shame that you came here with someone
So while you're here in my arms,
Let's make the most of the night like we're gonna die young

We're gonna die young
We're gonna die young

Let's make the most of the night like we're gonna die young

Let's make the most of the night like we're gonna die young

Young hunks, taking shots
Stripping down to dirty socks
Music up, gettin' hot
Kiss me, give me all you've got
It's pretty obvious that you've got a crush (you know)
That magic in your pants, it's making me blush (for sure)

Looking for some trouble tonight (yeah)
Take my hand, I'll show you the wild, side
Like it's the last night of our lives (uh huh)
We'll keep dancing 'til we die

I hear your heart beat to the beat of the drums
Oh, what a shame that you came here with someone
So while you're here in my arms,
Let's make the most of the night like we're gonna die young

I hear your heart beat to the beat of the drums
Oh, what a shame that you came here with someone
So while you're here in my arms
Let's make the most of the night like we're gonna die young

We're gonna die young
We're gonna die young

Let's make the most of the night like we're gonna die young

Monday, February 25, 2013

♥ BR1M 2.0 Bujang

As what i know today adalah hari untuk bagi duit BR1M untuk golongan bujang. Tapi banyak benda yang aku tak paham dengan segelintir manusia ni. One of them is mereka ini sangatlah tidak bersyukur. Mana tak nya orang bagi duit pun kena kutuk kaw kaw. Even pembangkang pun tak payah la kutuk kan. Just ambek duit tu. If rasa macam benci and cakap itu adalah satu rasuah, then tak payah lah ambek. Supposed tak kira kita ni pembangkang or kerajaan we supposedly ambek duit tu dengan rasa penuh bersyukur. Bukan senang orang nak kasi kita duit for free. Betol tak? Even ada yang cakap ada udang sebalik batu la pe la kan. Just abaikan and bersyukur. If betol dorang bagi duit ni tak ikhlas, itu antara mereka dan Allah. Kita sebagai manusia biasa tak perlu menilai dosa pahala orang lain. Better kita menilai diri kita sendiri and berusaha untuk menjadi lebih baik. Amin~




-Posted using BlogPress from my iPhone

Thursday, February 14, 2013

♥ Bonus

Alhamdulillah syukur sebab rezeki bulan February ni murah
Mungkinkah disebabkan tarikh lahir ku jatuh di bulan ini?
Oh mungkin mungkin
Okay back to the Alhamdulillah
Yay!
Here I want to announce, for the fist time in my life I got BONUS from my company!!!
***drum roll***
Mesti ada orang cakap baru first time dah kecoh
Eh bukan semua yang first time kita akan kecoh ke? Hehehe~
Okay okay ni first time sebab aku baru kerja 2 years plus kot
Logik la kan
Lagipun company before ni memang takde bonus pun
Amin amin amin~
Dapat bonus 1.8 bulan
Basically kitaorang punya bonus based on berapa lama kerja and performance or kitaorang panggil KRA
KRA tu means KEY RESULTS AREA
Its like appraisal performance for the whole year la
Then out of 10 markah kita berapa yang superior/manager kita bagi
So adalah calculation dia malasla nak tulis kat sini
Kang kena buat formula add math pulak
Add math ak dah la ke lautan asmara kan
Whatever it is, ALAHAMDULILLAH~




Wednesday, February 13, 2013

♥ Phew

Fuh!
Penatnya tapi seronok
Today gotong-royong sorang sorang kemas rumah untuk mak
Even penat gila peluh-peluh tapi seronok sebab buat something untuk mak tersayang
Now dapur, ruang tamu, car porch, beranda, bilik semua dah bersih and berkilat!
Cewah~
Okay la nak mandikan anak buah jap
Daaa~

Monday, February 11, 2013

♥ Take A Pause And Read

**I Sharing Because I Care**



(Disiarkan di Mingguan Malaysia - 3 Feb 2013)

BAHANA AGAMA DIPOLITIKKAN

APABILA agama dijadikan isu politik, tak dapat tidak ia akan tercemar. Politik kerap kotor. Apabila yang bersih dicampur dengan yang kotor, yang bersih akan jadi kotor, bukan sebaliknya.

Kita sedang menyaksikan pencemaran ini berlaku kepada agama Islam bukan sahaja oleh musuh Islam tetapi oleh orang Islam sendiri. Kehormatan terhadap agama, Nabi bahkan Allah sudah berkurangan.

Sudah ada pemuda Melayu yang sanggup berkata, "Kenapa kita perlu lindungi Nabi, Nabilah yang patut lindungi kita".

Seorang lagi pemuda Melayu dalam surat kepada seorang VVIP Melayu berkata, "Allah bukan ada 'patent rights'. Siapa pun boleh guna Allah.

Semasa lawatan Ratu Elizabeth ke Malaysia untuk Sidang Komanwel pada 1989, baginda tidak dibenar melawat masjid Shah Alam. Alasannya ialah kerana pihak berkuasa masjid tidak dapat menentukan beliau datang bulan atau tidak. Ratu Elizabeth pada masa itu berumur 64 tahun kerana seperti saya, baginda lahir pada 1925.

Sekarang kerana politik, perempuan bukan Islam yang masih boleh hamil dibenar masuk dalam masjid untuk bersyarah, untuk berjumpa Tok Guru. Wanita Islam tahu bila boleh masuk masjid. Apakah pegawai masjid sudah tentukan keadaan pemimpin wanita bukan Islam ini sebelum membenar dia masuk masjid. Atau apakah demi undi, yang tidak bersih pun boleh dianggap bersih.

Tetapi yang menyedihkan sangat ialah kenyataan Nik Aziz bahawa Nabi Muhammad SAW ialah orang biasa. Ia menjadi Nabi hanya setelah meningkat umur 40 tahun. Oleh itu kenapa perlu kita sambut hari Nabi SAW diperanakkan (Maulud Nabi)?

Dan Kelantan pun tidak merayakan Maulud Nabi tahun ini.

Tetapi saya baca dan lihat gambar Nik Aziz merayakan hari beranaknya di rumah Karpal Singh dengan bersalam dengannya, untuk merayakan hari Thaipusam.

Jelaslah bahawa bagi Nik Aziz, Mursyidul Am Pas, hari beranaknya boleh dirayakan bersama Karpal Singh. Maulud Nabi bukanlah sesuatu yang perlu kita rayakan.

Kalimah Allah sudah digunakan untuk pancing undi. Kerana ingin dapat undi pihak tertentu dalam pilihan raya, dinyatakan kalimah Allah boleh digunakan oleh siapa sahaja.

Kemudian apabila takut tak dapat undi pihak yang lain, dengan mudah dinyatakan kalimah Allah tidak boleh diguna selain dalam agama Islam. Bila ditanya kenapa dahulu kata boleh, jawabnya itu karut. Mursyidul Am Pas mengaku ia mengarut.

Soalnya ialah apabila kenyataan-kenyataan ini dibuat, apakah ia kerana Allah SWT atau kerana ingin memenangi pilihan raya, ingin jadi Perdana Menteri, ingin pancing undi. Apakah kalimah Allah dijual untuk undi duniawi.

Di Malaysia ada hanya Sunni. Tidak ada Syiah. Kita tahu apabila ada Sunni dan Syiah dalam sesuatu negara maka permusuhan yang ketat akan berlaku sepanjang masa sehingga ramai bunuh-membunuh berlaku antara mereka.

Malaysia tidak ada Syiah. Sebelum adanya pilihan raya tidak ada perpecahan di kalangan orang Islam di Malaysia kerana tafsiran Islam yang berbeza. Apabila pilihan raya memberi peluang untuk mendapat jawatan, elaun dan bermacam keuntungan, barulah perpecahan berlaku. Untuk mendapat nikmat duniawi maka agama diperalatkan. Maka mulalah tuduhan bahawa orang UMNO kononnya kafir supaya mendapat sokongan orang Melayu lain dalam pilihan raya. Maka berpecahlah orang Islam di Malaysia seperti yang terdapat di negara Islam yang mempunyai Sunni dan Syiah. Maka berlakulah sembahyang dua imam, kubur berasingan dan lain-lain. Maka diheretlah kalimah Allah, Maulud Nabi, sembelihan orang tertentu haram dimakan dan bermacam lagi.

Saya percaya pada masa hadapan akan berlaku lebih daripada ini. Agama Islam akan lebih dicemar oleh orang Islam sendiri. Jika ini disertai oleh orang bukan Islam maka akan berlakulah ketegangan hubungan antara kaum dan rusuhan di Malaysia. Negara yang aman ini akan menjadi seperti negara-negara yang mana penduduk terbahagi kepada Syiah dan Sunni dan agama-agama lain.

Sesungguhnya tidak ada sesuatu yang lebih bahaya daripada permusuhan kerana agama.

Mungkin mereka yang memperalatkan agama akan dimakan oleh agama. Wallahualam.

© Utusan Melayu (M) Bhd




Thanks to him :)

HE'S MY IDOL EVER









♥ Chinese Horoscope

I just play around with this CHINESE HOROSCOPE
Just for fun :)
and i found out that I'm in RABBIT YEAR!
I thought I'm in Dragon year

2013 forecasts

Rabbit overview
You start off the year with six favorable months. All told, you rack up one neutral, two unfavorable, and nine favorable ones. Snake's style is much to your liking: proceeding deliberately and cautiously. You should be comfortable with the pace this year. The biggest threat to your success is your emotions. Snake leads with its mind, whereas you lead with your heart. Keep your feelings in check and this year could be a big winner.

Rabbit rating
66%

Rabbit career
Things are looking good for you on the work front this year, Rabbit Take an aggressive approach to monetary increases and promotions. If changing careers has been on your mind, do it. Or, take a sabbatical. Or, go back to school. It's not so much what you do but rather reaching higher than normal that wins the day. This is a favorable time for you. Take advantage of it by using your diplomatic skills at opportune times.

Rabbit relationships
The odds are in your favor to improve existing relationships and create new ones, so don't be shy. The Snake shares your desire to go first-class. Now is the time to walk down the red carpet and put on the Ritz. To make the most of the Snake's energy this year, use private moments to lure your lover into relaxing and letting their hair down. After the fabulous dinner out on the town, bring your partner back to your exclusive love nest and give them all you've got.

Rabbit health
A Snake year influences your stomach and skin. Try to maintain a healthy diet, especially in the winter time when you're prone to influenza and colds. During summer, protect your skin from the sun and dryness. It's also important for you to keep yourself mentally fit while guarding against mental fatigue. There are many opportunities for you to grab this year -- but be sure to grab some rest too! To balance out any mental anxiety, try yoga or tai-chi.

Rabbit wealth
Luck is on your side this year, Rabbit! While business may not always be your preferred method of making money, some opportunities in the investment space may pay dividends for you. Take a sabbatical at the beginning of the year and think about how you can put your creative talents to work, and turn a buck or two. Days that have a Metal-Water mix will be especially auspicious for you this year.


You can try your here 



Saturday, January 26, 2013

♥ My Bad Experience

When i writing this entry im still trauma
Why?
Here's the story
Last Thursday (24th Jan 2013), saya nak balik kampung (Temerloh)
Something very bad happened to me at Highway Karak
U know what, saya hampir hampir nak TERBABAS
What i can imagine that time my car akan langgar kereta Unser yang ada tepi jalan tu and masuk longkang
It was very bad experience
That time memang hujan
What i can remember, saya baru lepas potong 1 car then nak turun bukit
Then ada selekoh
I was on the right lane
Suddenly my car gerak ke left side
Then i was like, eh kenapa ni?
What happened???
Then stereng kereta ke kiri dan ke kanan 
Kat tengah lane
Saya tengok kat tepi jalan tu ada kereta unser kat tepi 
Then terus pusing stereng ke kanan
At the same time takut kereta belakang langgar from the back then pusing stereng ke kiri
Then my car laju gile gerak ke kiri and SIKIT lagi nak masuk longkang
Saya dah pejam mata
But suddenly my car stop
Alhamdulillah tak masuk longkang
If tak memang remuk kereta
Then saya cepat cepat turun dari kereta sebab ingat kan tayar pecah
At that time, kat tepi jalan tu pun ada satu lorry stop
Then that Indian said to me 'Akak pergi parking depan sikit, nanti kereta lain pulak terbabas'
Pastu Indian guy tu pergi kat tempat yang saya terbabas tu, then suruh kereta lain slow
I am not sure why they were there
Then saya pun cepat cepat check tayar and gerak depan sikit
Saya sangat shaking that time
And cepat cepat call my sis and told her everyting
Nak call my parents tapi my sis tak kasi sebab takut diorang risau
After dah tak shaking sangat, terpaksa jugak drive slow slow
While driving terbayang bayang what actually happened just now
Its feel like dreaming
I really dont know saya langgar apa
Sebab bunyi macam langgar batu, tapi asal licin sangat kan
Maybe ada something tumpah from lorry yang berhenti tepi jalan tu sebab dorang kelam kabut je
Entahla
yang penting im saved
Im very grateful yang tak de kereta yang langgar saya dari belakang masa saya terhuyung hayang kat tengah tengah lane tu
Maybe sebab kereta tu jauh sikit from my car
Sangat grateful jugak sebab my car stop betol betol before longkang
ALHAMDULILLAH
Terima kash Allah kerana selamat kan HambaMu ini
T_T

So my advice to all of you, kalau drive kat highway, tak payah la laju sangat
Nak pulak time hujan kan
Banyak jugak dengar cerita orang tuang minyak kat highway
But seiously bila langgar minyak tu, kereta memang tak boleh dikawal
Be careful okay 



Sunday, January 13, 2013

♥ What I Can Do?

It's been a while
I ended up here reading my old entries.
Its feel really funny when i read all this
I am soo childish back there
But on 4th Feb 2013, i am 25 years old
I'm an adult
No more teenagers
Oh no!
So fast and i'm not ready to be an adult yet